Zwanger en bevallen in 2018?

Zwangeschap en bevallen 2021

Ben je zwanger, of zit het in de planning dat dit hopelijk het geval is in 2018, dan komt er vaak een hoop op je af. Van gratis cadeau dozen die je vriendinnen of soms nog erger je schoonouders, hebben aangevraagd tot die verkoper die je heeft weten te overtuigen om toch dat duurdere matras te kopen omdat die echt het beste zou zijn voor je aankomende baby.  Neem echter wel even de tijd om je verzekering te controleren, want daar kan je nu nog op besparen voor het komende jaar.

Als je het komende jaar een kindje verwacht dan kan het lonen om een goede zorgverzekering af te sluiten vanaf 1 januari of een extra aanvullend pakket te nemen. Want een aantal kosten die je gaat maken zitten in het basispakket, maar ook een aantal zaken niet zoals kolfapparatuur of de wettelijke bijdrage van de kraamhulp en een bevalling zonder medische indicatie in het ziekenhuis ook niet!

Welke zaken zitten in het basispakket?

Verloskundige hulp, termijnechografie en de kosten voor een thuisbevalling en bevallen in het ziekenhuis op medische indicatie zitten in het basispakket zonder dat je hiervoor je eigen risico aanspreekt. Wil je in het ziekenhuis bevallen zonder medische indicatie, dan kost je dit € 341,30, weet je nu al dat je dit wilt dan kun je hiervoor het beste een aanvullende zorgverzekering nemen. Ook de kosten voor de eigen bijdrage van de kraamzorg (€ 4,30 per uur 2018 tarief) kunnen in sommige gevallen worden meeverzekerd in de aanvullende dekking.

Van Yoga tot babymassage

Of het in je straatje past is natuurlijk heel erg persoonlijk en je moet vooral doen waar jij jezelf goed bij voelt. Echter zijn er ook zorgverzekeraars die dergelijker cursussen vergoeden in de aanvullende zorgverzekering. Denk ook nog even aan de complicaties na of tijdens de bevalling, heb je extra fysiotherapie nodig straks of hulp van een lactatiekundige bij de borstvoeding, je kan het in ieder geval mee verzekeren.

Ben je nieuwsgierig of jouw huidige zorgverzekering nog aansluit op je wensen in 2018? Start dan nu met je zorgverzekering vergelijken op ZorgverzekeringWijzer.nl, in het filter kun je bij extra vergoedingen onderdelen toevoegen die voor jou van toepassing zijn.

Last Updated on 15 november 2022 by Team ZorgverzekeringWijzer

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.