Fysiotherapeuten Amsterdam maken vuist tegen verzekeraars.

fysiotherapeuten

De Amsterdamse Fysiotherapeuten zijn een initiatief gestart om een vuist te maken tegen de zorgverzekeraars. Dit doen ze door middel van een folder aan de behandelkamer met belangrijke informatie voor de patiënten over de kosten van de behandelingen het aankomende jaar.

Zonder contract zorgverzekeraar minder vergoeding!

De fysiotherapeuten krijgen namelijk zonder een contract met de zorgverzekeraar een lagere vergoeding omdat ze niet “gecontracteerd” zijn. Dit kan de klant tot wel 7,50 per behandeling extra kosten. De reden hiervan is omdat patiënten moeten weten waar zij aan toe zijn als ze bij ons komen. De reden dat de fysiotherapeuten niet willen tekenen is dan ook dat zij veel extra administratie moeten uitvoeren voor deze behandelingen van hun patiënten die verzekerd zijn bij de verzekeraars die ze nu niet gecontracteerd hebben, en dat redden ze niet binnen het tarief van 28,50 per half uur waardoor de bedrijfsvoering in de knel komt.

Graag verandering in huidige afspraken!

De fysiotherapeuten willen niets liever dan een goed contract met de verzekeraar zodat de zorg voor de patiënt goed is geregeld zonder extra bijbetaling. De grootste Amsterdamse verzekeraar, Zilveren Kruis, heeft hier ook op gereageerd dat ze graag met de verzekeraars om de tafel gaan zitten om te kijken naar een oplossing en de registratielasten terugdringen, ook hebben zij de tarieven voor de fysiotherapeuten in 2019 al aanzienlijk verhoogd. Tot die tijd blijven de lijstjes hangen op de deuren van de fysiotherapeuten waarin we kunnen zien dat zij vooral Nationale Nederlanden, DSW en Interpolis aanprijzen daar de patiënten hier niets voor hoeven bij te betalen.

Zorgverzekering vergelijken met fysiotherapie dekking?

Wij begrijpen dat er veel mensen zijn die een band hebben opgebouwd met zijn therapeut, wil je echter niet bij betalen voor je behandeling of kan je dit simpelweg niet, start dan eens met je je zorgverzekering vergelijken.

Als u onze vergelijker heeft ingevuld kunt u op de laatste pagina ook linksonder in het filter uw fysiotherapeut selecteren waar u gebruik van maakt. Zo kunt u zien of de toekomstige verzekering binnen het pakket valt wat u heeft geselecteerd, zo kunt u bij de therapeut blijven zonder extra bijbetalingen!

Bron: Trouw

Last Updated on 29 maart 2020 by Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.