Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding tandarts consult 2019

Hoe vaak moet je naar de tandarts?

Een regelmatig bezoek aan de tandarts (meestal twee keer per jaar)  is ter voorkoming van klachten. Als er een klein gaatje in het gebit aanwezig is, kan dit op tijd worden gevuld. Je voorkomt hiermee dat het gaatje groter wordt en dat je pijn krijgt. Tijdens de halfjaarlijkse controle word je gebit volledig gecontroleerd door de tandarts. De hele situatie van je mond wordt bekeken. Dus niet alleen de kiezen en tanden maar ook;

  • tandvlees
  • slijmvliezen
  • tong

Er wordt gecontroleerd of je gaatjes en/of (tandvlees)ontstekingen heeft. De tandarts controleert dit met een tandartsspiegeltje. Om je gebit extra goed te kunnen bestuderen worden er soms röntgenfoto’s gemaakt. Vaak wordt, direct aanwezig tandsteen, verwijderd bij deze controle. De tandarts geeft ook een mondhygiëne advies. Indien er gaatjes worden gevonden wordt er een vervolgafspraak gemaakt om deze gaatjes te vullen. Indien er wordt vastgesteld dat je veel last hebt van tandsteen kan de tandarts je doorverwijzen naar een mondhygiënist(e).

tandarts consult zorgverzekering vergelijken
Een regelmatig bezoek aan de tandarts kan grote problemen voorkomen

Hoe voorkom je gebitsproblemen?

Je kunt zelf veel doen om gebitsproblemen te voorkomen. Het is belangrijk dat je dagelijks het gebit poetst, vaak poetsen is nog niet ‘goed’ poetsen. De tandarts(assistente) kan je een poestinstructie geven. De ruimten tussen tanden en kiezen moeten ook goed worden gereinigd. Vaak is deze ruimte zo smal dat een tandenborstel niet in staat is om dit ‘gebied’ goed te reinigen. Voor het reinigen van de ruimte tussen tanden en kiezen kan bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van tandenstokers en/of flosdraad (tandzijde). Niet alleen een goede reiniging van het gebit kan problemen voorkomen maar ook een gezond voedingspatroon, veel snoepen is slecht voor het gebit. Door suiker in de mond ‘groeien’ de bacteriën die zuur afscheiden, het zuur tast het glazuur van het gebit aan.

Wat is de vergoeding voor de tandarts?

Vanuit het basispakket wordt geen vergoeding verstrekt. Je kunt bij je zorgverzekeraar een aanvullend pakket afsluiten om voor een (gedeeltelijke)vergoeding in aanmerking te komen. Voor deze vergoeding geldt geen eigen risico. Raadpleeg de polisvoorwaarden van je zorgverzekering, om na te gaan op welke vergoeding(en) je recht hebt. Bekijk per zorgverzekering in het onderstaande overzicht wat de vergoeding is voor de tandarts.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding tandarts consult 2019 scoort gemiddeld: 2 5 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.