Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding allergeenvrije en stofdichte hoezen 2019

Allergeenvrije en stofdichte hoezen

Een allergeenvrije hoes is bestemd voor personen die een allergie hebben voor huisstofmijt. Personen met deze allergie kunnen de volgende klachten hebben: ’s nachts een piepende ademhaling of moeite met ademhalen, ’s ochtends last van niesbuien en/of een verstopte neus, tranende en jeukende ogen, hoofdpijn. De klachten zijn een reactie op de uitwerpselen van de huisstofmijt. Een huisstofmijt is nauwelijks zichtbaar omdat ze erg klein zijn (0,1 tot 0,6 mm). Het zijn witachtige beestjes, tijdens het slapen komen de uitwerpselen van de huisstofmijt in de lucht door beweging, deze worden dan ingeademd en veroorzaken de allergische klachten. Wanneer je niet allergisch bent zijn huisstofmijten onschadelijk.      

Om de klachten van een huisstofmijt-allergie te doen verminderen zijn er allergeen vrije hoezen voor je matras, dekbed en kussen te koop. Door het gebruik van deze hoezen kan de huisstofmijt niet binnendringen en verminderen hierdoor de klachten.Een allergeendichte hoes mag één tot twee keer per jaar worden gewassen.

Vergoeding allergeenvrije en stofdichte hoezen

Je zorgverzekeraar kan je informeren waar je de allergeen vrije hoezen kunt kopen en op hoeveel korting je recht hebt bij aanschaf van dit artikel. De korting wordt verleend door het allergie bedrijf waar je zorgverzekeraar afspraken mee heeft gemaakt.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding allergeenvrije en stofdichte hoezen 2019 scoort gemiddeld: 17 1,9 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.