Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding hulphonden 2019

Hulphonden

Een hulphond is een hond die is afgericht om mensen die gehandicapt zijn te helpen tijdens de dagelijkse activiteiten. Hierdoor wordt de zelfstandigheid en deelname aan de samenleving van deze mensen vergroot. A.D.L. (assistent dagelijks leven) honden kunnen bij vele dingen helpen, o.a. bij: het openen/sluiten van deuren, dingen aangeven (telefoon, afstandsbediening, boek) en de post halen. Ze zijn zelfs in staat om te helpen bij het aan en uitkleden. Ze kunnen de koelkast openen en hier dingen uit halen. Iemand die rolstoelafhankelijk is, wordt door een hulphond in staat gesteld om zelfstandig te blijven wonen. De signaalhond wordt afgericht om mensen te waarschuwen bij geluiden, zoals het geluid van de deurbel, telefoon of een huilende baby. Op straat waarschuwen ze voor het verkeer, wat gevaar kan betekenen voor iemand. Zij reageren op de geluiden van brommers, auto’s, bussen en trams. Een signaalhond is voor mensen die doof of slechthorend zijn. Er zijn ook hulphonden die worden geplaatst bij mensen die epilepsie hebben. Deze honden slaan alarm als iemand een epilepsieaanval krijgt. De hond heeft geleerd om in deze omstandigheid een alarmknop in te drukken, door deze actie wordt familie of iemand anders gewaarschuwd. Geleidehonden zijn geschikt voor mensen die visueel beperkt of blind zijn, zij worden ook wel blindengeleidehonden genoemd. De taak van deze hond is om iemand op straat te begeleiden. Er wordt o.a. gewaarschuwd  voor obstakels, zoals fietsen die op de stoep staan en zonweringen. De hond weet niet welke weg moet worden bewandeld, de blinde (visueel beperkte) stuurt de hond door commando’s. Indien de hond een commando krijgt en hij ziet dat dit gevaar kan opleveren weigert hij dit commando.  Als een hond vaak een zelfde route heeft gelopen leert hij zelf de weg kennen. Een geleidehond mag je nooit aaien of iets te eten geven omdat je de hond dan afleidt van zijn werk.

Vergoeding

Voor een hulphond wordt een vergoeding verstrekt vanuit de basisverzekering van je zorgverzekering. Voor deze vergoeding geldt geen eigen risico. In de polisvoorwaarden van je verzekering zijn de voorwaarden benoemd, om in aanmerking te komen voor een vergoeding.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding hulphonden 2019 scoort gemiddeld: 23 2,2 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.