Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding hulpmiddelen 2018

Hulpmiddelen (verpleegartikelen)

In verschillende omstandigheden kunt u aangewezen zijn op hulpmiddelen. Omdat u hulpmiddelen vaak meestal tijdelijk nodig heeft is er een mogelijkheid om deze te lenen. U kunt deze hulpmiddelen lenen bij een welzorgwinkel/thuiszorgwinkel. U leent de hulpmiddelen, zij blijven dus eigendom van de winkel waar u ze leent.

Wanneer heeft  u bijvoorbeeld een hulpmiddel nodig? 

Als u een been heeft gebroken heeft u krukken nodig om mobiel te blijven. Ter ondersteuning na een operatie heeft u mogelijk tijdelijk een rollator nodig. Als u na een operatie tijdelijk niet mag lopen kunt u een rolstoel lenen. Heeft u na een ziekenhuisopname veel bedrust nodig dan is een bedleestafel erg praktisch. Bent u ziek en moet u het grootste gedeelte van de dag in bed liggen dan is een rugsteun vaak nodig. Met een rugsteun wordt u o.a. in staat gesteld om in bed te eten. Een rijdende douchestoel zorgt er voor dat een patiënt thuis gemakkelijk kan worden gedoucht. Dit zijn slechts een aantal van de bestaande hulpmiddelen die kunnen worden geleend. Vraag bij uw (huis)arts advies voor een hulpmiddel. Uw thuiszorgwinkel kan u informeren welke hulpmiddelen te leen zijn en die geschikt kunnen zijn voor uw situatie.   

Vergoeding hulpmiddelen

Vanaf 1 januari 2013 zijn er twee regelingen, de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning) en de Zorgverzekeringswet, voor hulpmiddelen die thuis door u worden gebruikt. Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering om na te gaan of uw zorgverzekeraar een vergoeding verstrekt  voor de hulpmiddelen die u nodig heeft. Deze twee regelingen gelden niet voor loophulpmiddelen zoals een rollator of krukken. U kunt deze hulpmiddelen zelf lenen/huren bij een thuiszorgwinkel. Een medewerker van een thuiszorgwinkel kan u informeren omtrent de vergoedingsregelingen van de hulpmiddelen.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding hulpmiddelen 2018 scoort gemiddeld: 10 2,8 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.