Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding hulpmiddelen 2019

Hulpmiddelen (verpleegartikelen)

In verschillende omstandigheden kun je aangewezen zijn op hulpmiddelen. Omdat je hulpmiddelen vaak meestal tijdelijk nodig hebt, is er een mogelijkheid om deze te lenen. Je kunt deze hulpmiddelen lenen bij een welzorgwinkel/thuiszorgwinkel. Je leent de hulpmiddelen, zij blijven dus eigendom van de winkel waar je ze leent.

Wanneer heb je een hulpmiddel nodig? 

Als je een been hebt gebroken, heb je krukken nodig om mobiel te blijven. Ter ondersteuning na een operatie heb je mogelijk tijdelijk een rollator nodig. Als he na een operatie tijdelijk niet mag lopen, kun je een rolstoel lenen. Heb je na een ziekenhuisopname veel bedrust nodig, dan is een bedleestafel erg praktisch. Ben je ziek en moet je het grootste gedeelte van de dag in bed liggen, dan is een rugsteun vaak nodig. Met een rugsteun wordt je o.a. in staat gesteld om in bed te eten. Een rijdende douchestoel zorgt er voor dat een patiënt thuis gemakkelijk kan worden gedoucht. Dit zijn slechts een aantal van de bestaande hulpmiddelen die kunnen worden geleend. Vraag bij je (huis)arts advies voor een hulpmiddel. Je thuiszorgwinkel kan je informeren welke hulpmiddelen te leen zijn en die geschikt kunnen zijn voor jouw situatie.   

Vergoeding hulpmiddelen

Vanaf 1 januari 2013 zijn er twee regelingen, de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning) en de Zorgverzekeringswet, voor hulpmiddelen die thuis door je worden gebruikt. Raadpleeg de polisvoorwaarden van je zorgverzekering, om na te gaan of je zorgverzekeraar een vergoeding verstrekt voor de hulpmiddelen die je nodig hebt. Deze twee regelingen gelden niet voor loophulpmiddelen zoals een rollator of krukken. Je kunt deze hulpmiddelen zelf lenen/huren bij een thuiszorgwinkel. Een medewerker van een thuiszorgwinkel kan je informeren omtrent de vergoedingsregelingen van de hulpmiddelen.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding hulpmiddelen 2019 scoort gemiddeld: 13 2,8 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.