Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding reanimatiecursus 2019

Elke dag sterven er 35 mensen in Nederland aan een hartstilstand, des te sneller en adequater men hierop actie onderneemt, nemen de kansen op overleven aanzienlijk toe! Door het volgen van een reanimatiecursus kun jij diegene zijn die weet hoe men moet handelen in acute situaties bij een hartritmestoornis, of een hartstilstand met en zonder een Automatische Externe Defibrilator (AED).  Een opsomming van wat je in de reanimatiecursus kunt verwachten:

 • Het bewustzijn en de ademhaling van het slachtoffer te controleren
 • Een bewusteloos slachtoffer in de stabiele zijligging leggen.
 • Vrijmaken en vrijhouden van de luchtweg
 • Beademen 
 • Borstcompressies (hartmassage) 
 • Gebruik van AED (Automatische Externe Defibrillator) 

Het certificaat dat je in veel gevallen ontvangt is 1 jaar geldig en daarna dien je op herhaling te gaan om je skills bij te houden. 

 

Zit de vergoeding van een reanimatiecursus in mijn zorgverzekering? 

De zorgverzekeraars hebben de afgelopen jaren veel ingezet op preventieve zorg, hier valt ook het volgen van een reanimatiecursus onder. Echter zit dit niet in het basispakket dat de Nederlandse overheid vaststelt maar wel vaak in de aanvullende dekking van je zorgverzekering. Het is dan ook verstandig om bovenaan de website te controleren tot welke hoogte je zorgverzekeraar de cursus vergoedt. Het kan zijn dat er wel een aantal verplichtingen aan vast zitten, zoals een officieel certificaat of bewijs van deelname. 

Heb je de reanimatiecursus gevolgd en met succes afgerond? 

Het is vaak voor jou en je naaste een fijne gedachte dat je in acute situaties weet hoe te handelen en hiermee zelfs levens kunt redden! Er zijn ook verschillende burgerinitiatieven zoals: Hart veilig wonen waarbij je je kunt aansluiten, indien je in het bezit bent van een geldig certificaat dat je kunt reanimeren. Indien er binnen een bepaalde straal van je woon of werkomgeving een dergelijke situatie afspeelt, word je via sms gewaarschuwd om naar de plaats van het ongeval te gaan. Dit is gedaan omdat een ambulance vaak meer tijd nodig heeft om ter plaatse te komen en je dan al direct de eerste hulp kunt starten.  Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat de eerste zes minuten van cruciaal belang zijn bij de overleving van een hartstilstand, en wat is er nou mooier dan een medemens zijn leven te kunnen redden! 

 

 

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

 • 1 Helemaal niet
 • 2 Bijna niet
 • 3 Een beetje
 • 4 Grotendeels
 • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding reanimatiecursus 2019 scoort gemiddeld: 18 3,1 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.