Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding reanimatiecursus 2018

Elke dag sterven er 35 mensen in Nederland aan een hartstilstand, des te sneller en adequater men hierop actie onderneemt nemen de kansen op overleven aanzienlijk toe! Door het volgen van een reanimatiecursus kunt u diegene zijn die weet hoe men moet handelen in acute situaties bij een hartritmestoornis of een hartstilstand met en zonder een Automatische Externe Defibrilator (AED).  Een opsomming van wat u in de reanimatiecursus kunt verwachten:

 • Het bewustzijn en de ademhaling van het slachtoffer te controleren
 • Een bewusteloos slachtoffer in de stabiele zijligging leggen.
 • Vrijmaken en vrijhouden van de luchtweg
 • Beademen 
 • Borstcompressies (hartmassage) 
 • Gebruik van AED (Automatische Externe Defibrillator) 

Het certificaat dat u in veel gevallen ontvangt is 1 jaar geldig en daarna dient u op herhaling te gaan om uw skills bij te houden. 

 

Zit de vergoeding van een reanimatiecursus in mijn zorgverzekering? 

De zorgverzekeraars hebben de afgelopen jaren veel ingezet op preventieve zorg, hier valt ook het volgen van een reanimatiecursus onder. Echter zit dit niet in het basispakket dat de Nederlandse overheid vaststelt maar wel vaak in de aanvullende dekking van uw zorgverzekering. Het is dan ook verstandig om bovenaan de website te controleren tot welke hoogte uw zorgverzekeraar de cursus vergoedt. Het kan zijn dat er wel een aantal verplichtingen aan vast zitten zoals een officieel certificaat of bewijs van deelname. 

Heeft u de reanimatiecursus gevolgd en met succes afgerond? 

Het is vaak voor u en uw naaste een fijne gedachte dat u in acute situaties weet hoe te handelen en hiermee zelfs levens kunt redden! Er zijn ook verschillende burgerinitiatieven zoals: Hart veilig wonen waarbij u zich kunt aansluiten indien u in het bezit bent van een geldig certificaat dat u kunt reanimeren. Indien er binnen een bepaalde straal van uw woon of werkomgeving een dergelijke situatie afspeelt wordt u via sms gewaarschuwd om naar de plaats van het ongeval te zijn. Dit is gedaan omdat een ambulance vaak meer tijd nodig heeft om ter plaatse te komen en u dan al direct de eerste hulp kunt starten.  Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat de eerste zes minuten van cruciaal belang zijn bij de overleving van een hartstilstand, en wat is er nou mooier dan een medemens zijn leven te kunnen redden! 

Waar kunt u de informatie over de vergoeding van een reanimatiecursus vinden?

u kunt dit in het dropdown menu bovenaan de website vinden onder "preventieve zorg" daar dit op deze manier in de polissen van de zorgverzekeraars is verwerkt. 

 

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

 • 1 Helemaal niet
 • 2 Bijna niet
 • 3 Een beetje
 • 4 Grotendeels
 • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding reanimatiecursus 2018 scoort gemiddeld: 11 3,3 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.