Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding spoedeisende behandeling tandarts 2018

Kan ik in het buitenland terecht bij een tandarts met een spoedeisende behandeling?             

Tijdens uw verblijf in het buitenland kunnen er diverse redenen zijn dat u voor een spoedeisende behandeling een tandarts moet bezoeken. Onder spoedeisend wordt verstaan dat u direct moet worden behandeld door een tandarts. Indien u hevige kiespijn heeft dan is het raadzaam om direct een tandarts te bezoeken. Het kan ook voorkomen dat u door een ongeval een tand beschadigd of een tand verliest, ook in deze situatie is het belangrijk dat u zo snel mogelijk een tandarts bezoekt. De tandarts zal u behandelen zover noodzakelijk op dat moment. Indien nodig wordt de behandeling na uw reis in Nederland voortgezet. Verblijft u langer in het buitenland dan wordt de behandeling volledig verricht door de tandarts aldaar.

 Spoedeisende behandeling tandarts zorgverzekering vergelijken 2018
Behandeling bij de tandarts in het buitenland

Tandartskosten direct declareren?

Vaak moet u de rekening van de tandarts in het buitenland direct zelf betalen. Indien uw recht heeft op een vergoeding, dan kunt u de kosten declareren bij uw zorgverzekeraar. Als u de beschikking heeft over het internet in het buitenland en u heeft een eigen account bij uw zorgverzekeraar , dan kunt u de kosten meteen digitaal declareren.                                                                            

Is er een vergoeding voor spoedeisende hulp door de tandarts in het buitenland?

Voor een spoedeisende behandeling van een tandarts in het buitenland wordt mogelijk een vergoeding verstrekt vanuit het basispakket aan personen onder de 18 jaar. Bent u 18 jaar of ouder dan komt u mogelijk in aanmerking voor een vergoeding als u bij uw zorgverzekeraar een tandartsverzekering heeft afgesloten. U krijgt de kosten vergoed die  ook in Nederland zouden zijn vergoed bij dezelfde behandeling. De zorgverzekeraar stelt diverse voorwaarden waaraan moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor een vergoeding, enkele voorbeelden:

  • de behandeling was niet te voorzien voor vertrek uit Nederland
  • het is niet mogelijk de behandeling uit te stellen tot het moment dat u weer in Nederland bent
  • er is sprake van een acute situatie, bijvoorbeeld na een ongeval
  • de gemaakte kosten worden ook in Nederland voor deze behandeling vergoed.

Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering om na te gaan op welke voorwaarden u recht heeft op een vergoeding. In de onderstaande tabel kunt u per zorgverzekeraar meer informatie vinden.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding spoedeisende behandeling tandarts 2018 scoort gemiddeld: 3 3,7 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.