De Goudse zorgverzekering 2020

Basisverzekering

Zorgpremie 2024
-
per maand

De Goudse is een zorgverzekeraar die is opgericht in het jaar 1924 door Geert Bouwmeester. Tot op heden bezit zijn familie nog steeds een meerderheid van de aandelen. Zoals de naam al aangeeft zit de zorgverzekeraar gevestigd in Gouda. De Goudse Zorgverzekering richt zich vooral op de particuliere markt van Nederland en het MKB. Momenteel telt de Goudse een werknemers aantal van 855 personen. De Goudse geniet van een samenwerking met het grote bedrijf VGZ.

Basisverzekering

De Goudse zorgverzekering biedt de verzekerde een optimale en uitstekende basisverzekering aan. Dankzij de nauwe samenwerking met VGZ is er altijd een zorgverlener bij de verzekerde in de buurt. Bij een zorgverzekering van De Goudse kan er gekozen worden uit een natura verzekering of een restitutie verzekering. Tevens kan de verzekerde ook kiezen uit verschillende vrijwillige eigen risico bedragen. De wettelijke vastgestelde hoogte van het eigen risico ligt op € 385,00. De verzekerde kan niet lager gaan dan dit bedrag. De verzekerde kan het bedrag wel omhoog halen, in ruil voor een lagere maandelijkse premie. Wanneer de verzekerde een verzekering wilt afsluiten bij de Goudse dient hij, zoals bovengenoemd, te kiezen uit een natura of restitutieverzekering. Bij een natura basisverzekering gaan de rekeningen van de zorgverlener direct naar de Goudse. De Goudse bekijkt dan of er een contract gesloten is met de zorgverlener (bijvoorbeeld een ziekenhuis of huisarts). Wanneer er een contract bestaat tussen beiden wordt de rekening voor 100% vergoed, voor zover de rekening valt onder de polisvoorwaarden. Wanneer er geen contract bestaat tussen de zorgverlener en De Goudse wordt er maximaal 80% van de gemaakte kosten vergoedt. Dit maximum van 80% is gebaseerd op de gemiddelde kosten jegens het marktconform. Wanneer de verzekerde 100% eigen keuze wilt hebben in het kiezen van een zorgverlener, is een restitutie polis zeer aan te raden. Bij de basisverzekering restitutie is het namelijk voor de vergoeding van de nota’s van geen enkel belang of een zorgaanbieder een contract heeft met De Goudse. Wanneer de zorgverlener geen contract heeft met de Goudse krijg je de polis zelf thuisgestuurd. Deze nota dien je zelf te betalen en direct daarna te sturen naar De Goudse. De Goudse stuurt het bedrag dat je betaalt hebt, dan voor 100% naar de verzekerde terug voor zover deze gedekt zijn in de polis van de verzekerde.

Aanvullende verzekeringen 2020

Bij De Goudse Zorgverzekeringen kan de verzekerde geheel zelf zijn eigen zorgpakket samenstellen. De Goudse biedt namelijk 4 verschillende aanvullende verzekeringen en vier verschillende aanvullende tandartsverzekeringen. Met de aanvullende zorgverzekering heeft de verzekerde altijd een bredere dekking dan bij enkel de basisverzekering. De verzekerde kan kiezen uit de aanvullende pakketten; Basis, Uitgebreid, Totaal en Top. Voor kinderen met een leeftijd tot en met 18 jaar is zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekering gratis. De dekking van een kind is gelijk aan die van de meeste uitgebreide dekking van de ouder zijn verzekering.

Benieuwd of de zorgverzekering is die in 2025 het beste bij u past? Start nu direct met vergelijken en bespaar op uw zorgpremie 2025!

Zorgpremie vergelijken

Ga naar website