10 miljoen Nederlands betalen te veel zorgpremie!

Zorgpremie te duur

Transparantie, reclames, informatieverstrekking over hoe het goedkoper kan maar het blijkt maar niet te werken. Veel consumenten hebben nog nooit een overstap gemaakt naar een nieuwe zorgverzekering vanaf het instellen van het huidige zorgstelsel in 2006. Zo blijkt nu ook naar aanleiding van een onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt samen met de Nederlandse Zorgautoriteit, 9,8 miljoen Nederlanders hebben een basisverzekering waarvoor een goedkoper en gelijk alternatief bestaat. Wat de regering gaat veranderen aan dit oerwoud van de polissen is niet bekend, maar uit ervaring weten we dat op het moment dat grote partijen zoals deze met een dergelijk bericht komen er snel kamervragen gesteld zullen worden en we waarschijnlijk een overzichtelijkere markt kunnen gaan verwachten in de toekomst.

Schijnpolissen

In Nederland zijn er 55 zorgverzekeringen, echter zijn er verzekeraars die meerdere namen verzinnen en ook verschillende polissen onder verschillende prijzen de markt op hebben gebracht. Juist door dit te doen waardoor de consument door de bomen het bos niet meer ziet stappen de consumenten minder makkelijk over naar een goedkoper alternatief en kunnen zij de prijzen minder scherp op de markt presenteren.

Collectiviteiten / Collectiviteitskorting via uw werkgever?

Zoals wij vorige week al schreven, zijn er veel Nederlanders die gebruik maken van een collectiviteit, wat zeker in uw voordeel kan werken aangezien de consumenten die dit niet hebben gewoon het resterende deel van uw premie betalen. Alleen door die collectiviteiten is het voor de consument ook een belemmering om een overstap te maken want wat is nou precies het voordeel uit die collectiviteit? Overigens gaat dit naar alle verwachting per 2020 veranderen want dan wil de huidige minister dat alle collectiviteiten zijn gestopt, in onze zorgvergelijker nemen wij alle collectiviteiten mee inclusief de vaak hoge korting die wij zelf hebben bedongen bij de verzekeraars, aan het einde van het jaar even uw zorgverzekering vergelijken en je kan direct al besparen op je zorgpremie!

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Blijf ons volgens zowel op de website als via social media!

Last Updated on 29 maart 2020 by Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiƫnt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.