Nog 14 dagen, ben jij al overgestapt?

overstappen zorgverzekering

De periode waarin je mag overstappen naar een andere zorgverzekering, is inmiddels al weer enkele weken bezig. De meeste Nederlanders wachten vaak tot de laatste twee weken om zich hierin te verdiepen. De kerstvakantie is dan ook de periode dat het topdrukte is bij de verzekeraars, daar veel consumenten op dat moment tijd en zin hebben gevonden om te besparen op de zorgpremie.

Over 14 dagen stopt de zorgperiode

Op 31 december om 23:59 uur stopt de overstap periode van de zorgverzekeringen. Een uitzondering hierop is wanneer jij vooraf al schriftelijk je huidige zorgverzekeraar hebt opgezegd. Dan kun je namelijk tot 31 januari overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar, maar betaal je wel al vanaf 1 januari met terugwerkende kracht.

Waarom zou je wachten? Op dit moment is het verschil tussen het goedkoopste basispakket en de duurste polis nog nooit zo groot geweest. Ook zien we forse stijgingen van de gemeentepolis waarbij men met een zorgverzekering op maat vaak goedkoper uit kan zijn.

Start nu met je zorgpremie vergelijken via onze zorgvergelijker, binnen 1 minuut een zorgverzekering op maat!

Waar moet je op letten bij het overstappen naar een nieuwe zorgverzekering?

Één van de belangrijkste zaken is de dekkingsgraad van de basisverzekering. Er zijn namelijk vier verschillende polissen beschikbaar, waarbij je vooral de beperkingen tegenkomt bij de budgetpolis. Hierbij kan het zijn dat je voor geplande zorg en behandelingen naar een ziekenhuis “moet” waar je zorgverzekeraar een contract mee heeft. Hebben ze geen contract, dan krijg je slechts tot 60% van de marktconforme prijs als vergoeding terug en betaal je de rest zelf.

Bekijk dit artikel, een uitgebreid stappenplan en tips bij het overstappen naar een nieuwe zorgverzekering

Overstappen van gemeentepolis naar een zorgverzekering op maat?

Voor deze groep die gebruik maakt van een gemeentepolis, daar liggen wellicht de meeste kansen op besparingen. Natuurlijk is deze polis een goede polis voor de mensen die veel zorg nodig hebben en hier optimaal gebruik van maken. Het merendeel kan beter af met een beperkte aanvullende zorgverzekering en een goedkopere basisverzekering.

Je kunt eenvoudig de verzekering op maat maken door gebruik te maken van onze zorgvergelijker.

Heb je de vergelijking gemaakt, en kom je er niet uit? Neem dan gerust even contact op met onze klantenservice, dit kan telefonisch als via het chatvenster in de zorgvergelijker.

Last Updated on 24 december 2019 by Alida

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.