70 procent van de Nederlanders laat geld liggen!

overstappen nog 3 dagen!

Uit een onderzoek dat is gehouden op onze eigen website ZorgverzekeringWijzer komt naar voren dat 70% van de Nederlanders geld laat liggen. Slechts een klein deel van de consumenten die de vergelijker heeft gemaakt komt tot de conclusie dat de huidige polis de goedkoopste optie voor hen is.

Het is bijna niet te bevatten dat het merendeel van de bezoekers geld laat liggen. Juist in deze tijden zouden wij verwachten dat de consumenten meer tijd hebben om de zorgverzekeringen te vergelijken. Zij het vanwege de situatie waarin wij zitten met het huidige “coronabeleid”, anderzijds dat de verschillen in de premie enorm zijn dit jaar, “aldus Frans Kooning van ZorgverzekeringWijzer”.

Wat kan jij nu het beste doen?

Het beste is om je zorgverzekering te vergelijken uiteraard, want zo kun je zien of de huidige zorgverzekeraar, het beste aansluit op jouw wensen en of deze het goedkoopste is. Om hier een juiste inschatting van te maken, ga je als volgt te werk.

  • Maak voor jezelf een lijst met welke zorg jij gaat verwachten in 2021, denk hierbij ook aan mogelijke life events zoals een geboorte of aankomende operaties. Schrijf deze op en neem deze mee in de zorgvergelijker.
  • Bekijk goed je huidige polis, welke zorg zit er nou daadwerkelijk in de aanvullende zorgverzekering en wat heb je hiervan nou echt nodig? Zo zijn er talloze voorbeelden te benoemen van super uitgebreide tandzorg terwijl je al een gebit hebt. Of de extra fysiotherapie die je had genomen na je operatie, terwijl je dit allang niet meer gebruikt. Of die orthodontie dekking terwijl je kinderen geen beugel meer nodig hebben. Juist door kritisch te kijken naar de huidige zorgwensen kun je het verschil maken.
  • Het verhogen van je eigen risico, dit blijft een terugkerende kwestie, maak je nooit zorgkosten en beschik je over een buffer om de kosten op te kunnen vangen indien dit noodzakelijk zou zijn? Verhoog dan je eigen risico, dat kan je een besparing opleveren van 30 euro per maand! Lees goed of dit voor jou geldt in ons artikel, eigen risico verhogen.
  • Bekijk de contractering van je zorgverleners, ook dit kan ieder jaar veranderen en indien je geen restitutiepolis hebt maar een natura of een budgetpolis, dan kun je komend jaar voor extra zorgkosten komen te staan indien jouw zorgverzekeraar voor het komende jaar niet is gecontracteerd! ZorgverzekeringWijzer is er al jaren voorstander van om voor die paar euro’s extra een restitutiepolis te nemen. Hiermee voorkom je deze problemen achteraf, voor dit jaar is de nummer 1 polis met volledige keuzevrijheid die van United Consumers, klik hier om direct naar deze polis te gaan.
  • Heb je dit allemaal op een rijtje? Start dan direct via onze zorgvergelijker om je huidige zorgverzekering te vergelijken met alle andere aanbieders van dit moment.
  • Wist je dat onze prijzen soms zelfs lager kunnen zijn dan op de website van de verzekeraars vanwege onze collectiviteitskortingen? Ook al ben je al verzekerd bij één van de verzekeraars en zie je bij ons een lagere prijs, dan kun je gewoon deelnemen aan deze collectiviteit. Neem gerust even contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden indien dit het geval is.

Wil het niet lukken met het vergelijken of wens je hulp bij het overstappen?  Ons team van zorgexperts zit dagelijks voor je klaar om je te helpen bij het switchen naar een nieuwe zorgverzekering!

Last Updated on 17 december 2020 by Rob de Graaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.