Zorgpremie 2024 vergelijken?

zorgpremie vergelijken 2024

Wil jij de zorgpremie 2024 vergelijken, in dit artikel leggen wij je uit hoe je dit op een eenvoudige wijze kunt doen. Het allerbelangrijkste is dat de zorgverzekering aansluit op jouw wensen in 2024 en uiteraard dat je er voordelig uitkomt. Soms lijkt het of een overstap heel lastig kan zijn, echter in de praktijk is dit vaak binnen enkele minuten geregeld. Vooral dit jaar met de grootste stijgers in de geschiedenis is het landschap van zorgverzekeraars flink opgeschud. Wat betekent dit voor jouw portemonnee komend jaar?

Wat zijn jouw wensen?

Het belangrijkste van alles is dat je moet kijken naar wat jij verwacht voor kosten te maken in 2024? Op die manier kun je de zorgpremie 2024 het makkelijkste vergelijken. Door in de filters aan te geven waar jij gebruik van maakt, selecteert de vergelijker dit automatisch, gerangschikt op prijs.

Waar moet je dan aan denken? Denk hier vooral aan of je wellicht volgend jaar gaat bevallen, of een operatie moet laten uitvoeren. Heb je dan fysiotherapie nodig of wellicht hulpmiddelen die je moet gebruiken, selecteer deze dan in het filter zodat je niet achteraf voor (hogere) kosten komt te staan.

Bekijk je eigen polis goed

Wat heb je nu eigenlijk voor een verzekering, en wat zit er eigenlijk in dit pakket? Veelal, vaak de ouderen hebben al jaren dezelfde verzekering. Met vaak ook overbodige zaken in dit pakket, wat wij hiermee bedoelen? Denk aan anticonceptie als je 60 bent, of een aanvullende tandartsen verzekering terwijl je een gebit hebt? Uitgebreide kraamzorg terwijl je geen kinderwens meer hebt? Dit soort zaken zijn goed om vooraf even door te nemen alvorens je start met de zorgpremie 2024 vergelijken.

Klaar voor de start?

Maak dan gebruik van onze zorgvergelijker om te starten met zorgverzekering vergelijken. Hier hebben wij enkele gegevens van je nodig waaronder je leeftijd, geslacht en of je aanvullende personen wil meeverzekeren. Al zijn wij hier zelf geen voorstander van overigens! Ieder mens is uniek en het is nagenoeg onmogelijk om dezelfde zorgbehoeftes te hebben als je partner. Het is dan ook vaak goedkoper om zelf een eigen polis af te sluiten, zij het bij een andere verzekeraar, zij het bij dezelfde.

Aanvullende opties kiezen

Keuzevrijheid ja of nee?

Nadat je dit heb gedaan kom je uit in het volgende scherm, dan zit je weer verschillende opties waaronder hoe belangrijk jij keuzevrijheid vind. Wil je zelf bepalen naar welke zorgverlener jij wil en kan gaan, dan kies je keuzevrijheid. Let wel de prijzen van deze polissen waarvan er overigens nog maar 3 zijn voor de zorgverzekering van 2024 liggen fors hoger dan de overige pakketten. Bij een combinatiepolis of naturapolis heb je vaak ook toegang tot veel zorgverleners bij jou in de buurt. Je kunt je ook afvragen waarom een zorgverlener niet is gecontracteerd door jouw zorgverzekeraar.

Eigen risico, verhogen of juist niet?

Wat je kunt doen als je de zorgpremie 2024 gaat vergelijken is dat je het eigen risico kunt verhogen. Of dit voor jou slim is om te doen is afhankelijk van je (financiƫle) situatie. Let op dat je indien je kosten maakt, je die 500 euro extra zomaar ineens kan moeten betalen. Echter als je dit kan en je geen zorgkosten verwacht het komende jaar, kun je met deze vrijwillige verhoging een besparing doen op de zorgpremie 2024. De hoogtes verschillen per zorgverzekeraar maar gemiddeld is dit 10-15 euro per maand.

Aanvullende dekkingen

Bij deze is het van belang dat je goed aangeeft welke zorgkosten jij verwacht te gaan maken. Ofwel gebruik je fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen, kijk dan goed wat je kan kiezen en welke het beste bij jou past. Dit zorgt er namelijk voor dat de polis wordt afgestemd op de wensen die jij hebt voor de zorgverzekering van 2024.

Let hierbij wel even op dat het soms goedkoper kan zijn om zaken zelf te betalen in plaats van je hiervoor te verzekeren, hier komen wij later nog even op terug.

Zorgpremie 2024 vergelijken!

Daar zie je vervolgens de vergelijking die de vergelijker voor jou heeft geselecteerd als zorgverzekering of de polis die het beste aansluit op jouw wensen. Wil je toch nog even de boel tweaken, maak dan gebruik van het filter dat je ziet op de pagina. Hier kun je nog extra behandelingen toevoegen en zien welke invloed dat heeft op de prijs, de resultaten worden uiteraard direct ververst zodra jij de wijzigingen doorvoert.

En dan? Vervolgens kies je de betreffende zorgverzekeraar, waarna je verwezen zal worden naar de pagina waar jij direct de verzekering kunt afsluiten. Je oude verzekering opzeggen, no worries dat gebeurd altijd automatisch door de nieuwe zorgverzekeraar!

Waar wacht je nog op? Start nu met je zorgverzekering vergelijken!

Last Updated on 13 november 2023 by Team ZorgverzekeringWijzer

Het deskundige team van ZorgVerzekeringWijzer, staat continu voor u klaar! Van het laatste nieuws binnen de wereld van de zorgverzekeringen of je te helpen met je zorgverzekering vergelijken.

Kom je ergens niet uit of wil je iets van ons weten, mail ons gerust en wij proberen je zo snel mogelijk op weg te helpen in de jungle van de zorgverzekeringen!