Minder mensen zijn gewisseld van zorgverzekering

overstappers

Het afgelopen zorgseizoen, hoe bijzonder dan ook zijn er minder mensen gewisseld van zorgverzekering dan het afgelopen jaar. Het scheelde bijna 300.000 mensen ten opzichte van vorig jaar toen er 1,5 miljoen mensen zijn overgestapt. Dit weet Vektis te melden op hun website zoals zij dat ieder jaar keurig bijhouden.

In april komt de definitieve zorgthermometer uit, dan komen wij uiteraard bij je terug met nog meer gedetailleerde informatie. Wij herkennen overigens een daling qua overstappers niet binnen onze eigen data daar wij dit jaar meer overstappers hadden dan 2023.

Minder overstappers, hoe komt dat?

De cijfers van Vektis op dit moment kunnen nog een vertekend beeld geven, daar de overstappers binnen de maatschappijen nog niet zijn meegenomen in deze telling. Zo kan het zijn dat iemand is gewisseld binnen de zorgverzekeraar van een duur pakket naar een goedkoper pakket. Iets wat we de afgelopen periode veel vaker voorbij hebben zien komen, daar we veelal dezelfde polissen betreft.

Wat zag ZorgVerzekeringWijzer in 2024?

Wij zagen dat voornamelijk de mensen bewustere keuze’s maakten, de restitutiepolis is nagenoeg niet gekozen via onze website. Logisch daar de prijzen enorm zijn gestegen en er vaak een betaalbaar alternatief beschikbaar is middels de combinatie en de naturapolis. Waarbij de dekkingen van de lokale ziekenhuizen vaak goed geregeld zijn.

ZorgVerzekeringWijzer verwacht dan ook dat het aantal overstappers eigenlijk hoger licht dan hoe Vektis het nu omschrijft. Dit komt voornamelijk door de interne wijzigingen die straks meegeteld zullen gaan worden. Ook zullen de consumenten wat ons betreft eerder geinformeerd moeten worden over de zorgverzekering het komende jaar. Het is toch niet meer van deze tijd dat je slechts een aantal weken hebt voor een product waar je vervolgens een jaar aan vast moet zitten, aldus Frans Kooning van ZorgVerzekeringWijzer.nl.

Indien je de huidige polis niet zelf hebt opgezegd, dan kun je vanaf nu weer wachten tot 12 november tot je een nieuwe zorgverzekering kunt afsluiten. Heb je de oude polis zelf opgezegd? Dan kun je nog tot 31 januari kijken welke zorgverzekeraar het beste aansluit op jouw wensen. Let op, uiteraard betaal je wel gewoon met terugwerkende kracht vanaf 1 januari de zorgverzekering. Het is namelijk onmogelijk om zonder zorgverzekering te kunnen zitten daar dit wettelijk geregeld is. Toch nog even kijken welke zorgverzekeraar bij je past? Ga dan nu starten met je zorgverzekering vergelijken, middels onze zorgvergelijker!

 

Last Updated on 11 januari 2024 by Team ZorgverzekeringWijzer

Het deskundige team van ZorgVerzekeringWijzer, staat continu voor u klaar! Van het laatste nieuws binnen de wereld van de zorgverzekeringen of je te helpen met je zorgverzekering vergelijken.

Kom je ergens niet uit of wil je iets van ons weten, mail ons gerust en wij proberen je zo snel mogelijk op weg te helpen in de jungle van de zorgverzekeringen!