Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Besparen in de zorg

Besparen in de zorg

7 jun 2012

In 2013 wordt de basisverzekering verder versoberd en zal het eigen risico voor de zorgverzekering worden verhoogd. Minister Schipper wil dat er meer gedaan wordt om verspilling in de zorg tegen te gaan.

De minister van Volksgezondheid wil dat verpakkingen van zorg materialen zoals verband en medicijnen kleiner worden gemaakt. De kans dat hierdoor materiaal over blijft wordt is hierdoor minder groot. Wanneer een patiënt hersteld is, blijven er zorg materialen over die niet meer gebruikt kunnen worden bij andere zorgvragers. De waarde van deze materialen liggen tussen €50 en  €150 per zorgvrager. Een aantal zorginstellingen zoals ziekenhuizen en thuiszorginstellingen zijn al langere tijd bezig om deze verspillingen tegen te gaan met verbeterprogramma’s zoals “Lean” en “Lean Six Sigma”. Deze programma’s hebben goede resultaten gebracht waardoor minder verspilling is ontstaan.

Basisverzekering

Er zal in 2013 hard worden bezuinigd op het basispakket van 2013. Rollators worden niet meer vergoed uit de basisverzekering en voor gehoorapparaten moet een eigen bijdrage van 25% worden betaald. Het eigen risico wordt verhoogd naar €350. Dit is een verhoging van €130 ten op zichte van het eigen risico van € 220 in 2012. Patiënten gaan een extra eigen bijdrage betalen van €7,50 per ligdag wanneer zij zijn opgenomen in een ziekenhuis.  

Aanvullende zorgverzekering

Steeds meer hulpmiddelen en behandelingen worden alleen nog vergoed met een aanvullende zorgverzekering. In het najaar zal bekend worden of zorgverzekeringen ook een aanvullend pakket gaan aanbieden om het verplichte eigen risico ook te kunnen verzekeren. Wanneer de premies van de verschillende zorgverzekeringen bekend zijn kunt u deze bij Zorgverzekeringwijzer.nl met elkaar vergelijken.

Rob de Graaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige en verbetermanager binnen de zorg. "Sinds het begin van de website hebben wij gekeken hoe we het zo eenvoudig mogelijk kunnen maken voor de consument om hun weg te vinden in het oerwoud van de verzekeraars." U kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.