Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Zorgverzekeraar Menzis

Menzis zorgverzekering 2013 verlaagt haar premie

22 okt 2012

Menzis verlaagt basispremie van zorgverzekering 2013

De grote Nederlandse zorgverzekeraar Menzis heeft vandaag zijn premie voor het jaar 2013 bekend gemaakt. De premie van de natura basisverzekering zal worden verlaagd met een maandelijks bedrag van 50 cent. Hiermee zal de basisverzekering uitkomen op een bedrag van €106 per maand. De jaarpremie van de zorgverzekering zal hiermee een bedrag vormen van €1272 per jaar. De aanvullende verzekeringen van de zorgverzekeraar zullen aankomend jaar gelijk blijven of genieten van een lichte stijging.

De zorgverzekeraar Menzis heeft de rol ervoor te zorgen om de zorg kwalitatief en scherp in te kopen. Door de afspraken die Menzis vastlegt met de zorgaanbieders is het dit jaar gelukt om de stijging van de zorgkosten te beperken.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

De zorgkosten stijgen bijna elk jaar door de toename aan het aantal chronische zieken, de technologische vernieuwingen en de vergrijzing in Nederland. De kosten van de zorgkosten stijgen hierdoor sneller dan de loonontwikkeling van de verzekerden. De afgelopen jaren zien we dan ook, dat steeds meer verzekerden moeite hebben met het betalen van de premie en de bijbehorende eigen bijdrage.

Kwaliteit van de zorg

Om de premiestijgingen ook in de toekomst te kunnen beperken heeft Menzis ervoor gekozen om nog scherper in te kopen op de kwaliteit van zorg. Voor Menzis staan de belangen van zijn verzekerde voorop. De zorg in Nederland is volgens Menzis goed, maar kan nog beter en klantgerichter. Daarom worden de zorgverleners gestimuleerd om betere kwaliteit te bieden aan de verzekerden. Zo worden bijvoorbeeld de huisartsen beloond, wanneer zij ruimere openingstijden en een betere bereikbaarheid hebben voor hun patiënten. De apothekers en fysiotherapeuten dienen voor hun patiënten extra kwaliteit te bieden. 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.