Ik regel mijn zorg goed, campagne zorgverzekering 2019 gestart!

ik regel mijn zorg goed

De afgelopen week is de overheid weer gestart met het voeren van de campagne “ik regel mijn zorg goed”. Deze landelijke campagne van de overheid is uitgebreid te horen op de radio, televisie of op social media. Het doel van deze campagne is iets wat wij al jaren uitdragen, bekijk de mogelijkheden en informeer jezelf over de mogelijkheden tot het overstappen naar een nieuwe zorgverzekering!

Meest gestelde vragen over de zorgverzekering

De website geeft antwoord op een aantal veel gestelde vragen die mensen zouden kunnen hebben bij het overstappen naar een andere zorgverzekering, hieronder enkele voorbeelden:

Welke zorgverzekering past bij mij?

Natuurlijk is het makkelijk om bijvoorbeeld dezelfde polis als je partner te hebben maar hebben jullie allebei dezelfde zorgbehoefte? Vaak totaal niet en betaald de een veel te veel voor zijn/ haar polis. Het advies is dan ook echt aan iedereen om je huidige zorgverzekering eens goed onder de loep te nemen. Het verschil tussen de hoogste en de laagste basisverzekering bedraagt dit jaar meer dan vierhonderd euro op jaarbasis! Bekijk daarom echt goed welke zorg jij nodig denkt te hebben in 2019 en wat je zelf kan betalen want een verzekering is nou eenmaal een risicoselectie die je moet maken.

Tot wanneer kan je overstappen?

Je hebt deze mogelijkheid tot 31 december 23:59:59 om te wisselen van zorgverzekeraar. Echter is het natuurlijk veel handiger om voor die tijd nog even op je gemak te kijken en te vergelijken welke het beste aansluit op je wensen. Heb je zelf je huidige polis schriftelijk opgezegd en heb je dit bevestigd gekregen? Dan heb je tot 31 januari de tijd om te veranderen maar dan dien je vaak wel direct 2x je maandpremie te betalen. Start nu met het maken van de vergelijker op de pagina: Zorgpremie vergelijken, kom je er nou echt niet uit neem dan even contact met ons op via de webchat of telefonisch, ons deskundig team zit klaar om je te helpen bij het kiezen!

Last Updated on 10 september 2020 by Rob de Graaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.