Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

besparen op je zorgverzekering

Nederlanders besparen massaal op uw zorgverzekering

23 aug 2013

De afgelopen jaren krimpt de portemonnee van de gemiddelde Nederlander gestaag. Het maandelijks budget wordt steeds kleiner waardoor er keuzes gemaakt moeten worden. Uit een onderzoek van het NZa blijkt dat Nederlanders dit jaar vooral zijn gaan besparen op hun zorgverzekering.

De informatie uit het onderzoek van het NZa bevestigen de cijfers die de zorgverzekeraars bekend hadden gemaakt. Zo gaf zorgverzekeraar Achmea aan dat dit jaar het aantal klanten dat voor een aanvullend zorgpakket kiest is afgenomen van 90% naar 80% van alle klanten. 

Het laten vallen van aanvullende zorgverzekeringen is echter één van de vele manieren waarop Nederlanders proberen te besparen op hun zorgverzekering. Steeds meer Nederlanders kiezen voor een zo hoog mogelijk eigen risico om zo de maandelijkse premie zo laag mogelijk te houden.

Collectieve zorgverzekeringen zijn dit jaar ook erg in trek. Bijna zeven op de tien Nederlanders heeft hun zorgverzekering via een collectief afgesloten. In het geval van een collectief worden alle personen die ingeschreven zijn bij elkaar gevoegd en als groep geveild. Verschillende aanbieders kunnen dan een bod doen en de aanbieder met het beste bod haalt alle klanten binnen. Gemiddeld besparen Nederlanders door middel van een collectief zo'n 5.7% op hun maandelijkse premie.
Vanaf volgend jaar zal ook de eerste volledig collectieve zorgverzekering, Anno12, de markt betreden. De meeste collectieven in de zorgsector zijn echter van tijdelijke aard en zijn opgezet door belangenorganisaties.

De laatste optie om geld op de zorg te besparen waar Nederlanders steeds vaker gebruik van maken is overstappen. Net als bij het jaarlijks overschakelen van energieleveranciers, loont het ook om te kijken naar de mogelijkheid om van zorgverzekeraar te stappen. Direct je zorgverzekering vergelijken?

Bron: NZA

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.