Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Nederlanders niet bewust van keuzevrijheid in de zorg

Nederlanders niet bewust van keuzevrijheid in de zorg

22 jun 2012

Uit onderzoek van Gezondheidsplein blijkt dat ruim 40 procent van de Nederlanders er niet bewust van zou zijn dat de zorgverzekeraar hulp kan bieden bij het kiezen van een zorgaanbieder.

Iets minder dan tien procent van de Nederlanders denkt geen keuzevrijheid te hebben, of denkt alles zelf te moeten betalen bij keuze van een andere specialist. Slechts 30 procent is op de hoogte van de keuzevrijheid in de Nederlandse zorg.

In Nederland is afgesproken dat zorgverzekeraars contracten moeten aangaan met verschillende ziekenhuizen en specialisten. Van specialist wisselen is dus vaak mogelijk zonder dat hier kosten aan verbonden zijn. Het kan zijn dat dit niet het geval is. Dan draait de patiënt op voor een deel van de kosten.

Keuzevrijheid is een belangrijk onderdeel voor veel consumenten bij het vergelijken van de verschillende zorgverzekeringen.

 
Rob de Graaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige en verbetermanager binnen de zorg. "Sinds het begin van de website hebben wij gekeken hoe we het zo eenvoudig mogelijk kunnen maken voor de consument om hun weg te vinden in het oerwoud van de verzekeraars." U kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.