Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

akkoord zorpgremie

Nieuw akkoord zorgpremie

15 nov 2012

Dat de beide politieke partijen een oplossing hebben gevonden over de inkomensafhankelijke zorgverzekeringspremie is bekend, maar wat houdt deze nu eigenlijk in?

Om te beginnen zal de zorgtoeslag bij de belastingen blijven bestaan. Het eigen risico zal inkomensafhankelijk gemaakt worden en de restitutiepolis zal verdwijnen. Alleen de naturapolis zal in 2014 overblijven, wat betekent dat alleen kosten vergoed worden van een zorgverlener waar de zorgverzekeraar een contract mee heeft afgesloten. Het eigen risico zal voor de laagste inkomens dan 195 euro bedragen, voor de midden inkomens 350 euro en voor de hogere inkomens 595 euro.

De premie voor het basispakket zal voor iedereen in 2014 1269 euro op jaarbasis bedragen. In 2017 zal dit bedrag opgelopen zijn tot een 1500 euro. Mensen met een groot eigen vermogen hebben geen recht meer op zorgtoeslag, ouderen en alleenstaanden met een maximaal jaarinkomen van 35.059 euro behouden hun recht op zorgtoeslag. Samenwonenden kunnen nog zorgtoeslag krijgen indien het gezamenlijk inkomen op jaarbasis niet meer bedraagt dan 51.691 euro.

Bekijk snel wat u dit jaar gaat besparen op uw zorgpremie door middel van uw zorgverzekering vergelijken

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.