Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

audiovisueel beperkt

Patiënten met visuele en/of auditieve beperkingen mogelijkonder Zorgverzekeringswet

28 jul 2013

De zorg voor patiënten met visuele en/of auditieve beperkingen zal mogelijk in de toekomst onder de Zorgverzekeringswet gaan vallen. Momenteel worden deze patiënten door zowel onder de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) regeling evenals de Zorgverzekeringswet opvangen. Het ministerie van volksgezondheid heeft het verzoek neergelegd bij het College voor Zorgverzekeringen om onderzoek te doen naar de mogelijkheid om deze zorg volledig over te hevelen naar de Zorgverzekeringswet.

Het overhevelen van de zorg voor patiënten met visuele en/of auditieve beperkingen zal grote veranderingen met zich meebrengen. Op het moment wordt deze zorg vooral aangeboden door aanbieders die onder de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten regeling vallen. Wanneer het ministerie deze wijziging doorzet, zullen niet alleen de verantwoordelijkheden die nu al onder de Zorgverzekeringswet vallen door de zorgaanbieders opgepakt moeten worden maar ook zaken als onderzoek t.b.v. het stellen van een diagnose en het intensief begeleiden van patiënten met het omgaan van visuele en/of auditieve beperkingen. 

Het overhevelen opent ook deuren voor nieuwe zorgaanbieders die specifieke diensten kunnen aanbieden die voor patiënten met deze beperkingen geschikt zijn. Daarnaast moeten zorgverzekeraars straks rekening gaan houden met het inkopen van zorg voor deze patiënten wanneer deze zaken onder de verantwoordelijkheden van de zorgverzekeraar zal komen te vallen.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.