De zorgtoeslag 2017 stijgt, de zorgpremie ook?

basispakket 2017

Vandaag hebben wij vernomen dat de zorgtoeslag 2017 zal gaan stijgen (bron: Telegraaf), goed nieuws voor de mensen dus die dit krijgen! Echter vermoeden wij dat dit gebeurd doordat de zorgpremie 2017 ook een stijging gaat doormaken. De hoogte van de stijging zal op prinsjesdag bekend gemaakt worden ofwel 20 September.

Hoogte van de zorgpremie 2017

Prinsjesdag is altijd een bijzonder moment, niet omdat de meeste details van de nota bijna altijd eerder naar buiten komen dan echt op de derde dinsdag van September, maar omdat er een aantal belangrijke punten in staan, namelijk:

  • De nominale zorgpremie 2017: Dit is de rekenpremie waarmee de zorgverzekeraars aan de slag gaan om hun eigen zorgpremie 2017 te berekenen. Traditiegetrouw zal DSW een week na deze publicatie met haar cijfers naar buiten komen. De rest zal deze opvolgen totdat op 19 November alle zorgpremies bekend zijn en u kunt starten met uw zorgpremie vergelijken.
  • Het eigen risico 2017: Een belangrijk punt wat ook valt of staat vaak met een stijging van de zorgpremie is de hoogte van het wettelijk verplichte eigen risico. Bekijk ook: Wat is het eigen risico 2017.
  • De hoogte van de toeslagen: Niet alleen de hoogte van de zorgtoeslag zal bekend gemaakt worden maar alle toeslagen van de belastingdienst, meer informatie en hoe u dit kunt aanvragen kunt u vinden op de pagina: Wat is zorgtoeslag

Zodra wij meer informatie hebben over de zorgverzekering 2017 kunt u dit uiteraard terugvinden op onze pagina’s. U kunt zich tevens aanmelden voor het zorgpremie alarm zodat u direct kunt starten met vergelijken zodra alle premies van alle zorgverzekeraars binnen zijn en verwerkt binnen ons systeem.

Last Updated on 10 maart 2020 by Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.