Uitvoering regelingen van Zorginstituut Nederland naar CAK.

CAK

Waar u voorheen voor een aantal regelingen berichten kreeg van het Zorginstituut Nederland (ZN) verandert dit vanaf 1 januari 2017 naar het CAK. De overheid heeft hiertoe besloten om zo de taken beter te verdelen en dit onder te brengen binnen een organisatie om zo meer duidelijkheid te geven voor de consument. Dit is al in een eerder stadium door de Tweede en de Eerste kamer besloten in de eerste helft van 2016 en dit komt nu ter uitvoer op 1 januari 2017 wat op 28 September is besloten in de Tweede kamer.

Welke taken gaan er over naar het CAK

  • Regeling voor wanbetalers
  • Onverzekerden
  • Mensen die in het buitenland wonen
  • Gemoedsbezwaarden
  • Onverzekerde vreemdelingen

Het CAK en het Zorginstituut gaan nauw samenwerken bij een zo goed mogelijke overgang. Niet alleen de computersystemen maar ook alle medewerkers die zich bezighouden met deze regelingen zullen meeverhuizen naar het CAK.

Het CAK hield zich al bezig met een aantal zaken zoals het vaststellen en het innen van de eigen bijdrage op grond van de Wet Langdurige Zorg (WLZ) en het voor gemeenten vaststellen en innen van de eigen bijdrage op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Eerder werd al bekend dat het aantal wanbetalers van de zorgverzekering aan het afnemen is. Maar mocht het toch zo zijn dat u de komende periode hiermee te maken krijgt hou er dan rekening mee dat dit voortaan door een andere instelling geregeld gaat worden vanaf 1 januari 2017.

Last Updated on 11 maart 2020 by Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiƫnt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.