Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Staatssecretaris Van Rijn: Forse daling zorgpremie 2014 is niet verstandig.

Staatssecretaris Van Rijn: Forse daling zorgpremie 2014 is niet verstandig.

26 sep 2013

Staatssecretaris van Rijn van Volksgezondheid verwacht dat de maandelijkse zorgpremie 2014 niet al te flink naar beneden bijgesteld zal worden. Eerder gaf het ministerie van Volksgezondheid aan dat de zorgpremies volgend jaar opnieuw verlaagd konden worden aangezien de kosten in de zorg minder snel stijgen en de zorgverzekeraars ruime reserves hebben. Van Rijn waarschuwt de consumenten er echter voor om niet te hard van stapel te lopen.

Volgens Van Rijn is het geen goed plan als zorgverzekeraars volgend jaar de maandelijkse premie met meer dan 7,50 euro verlagen. Alhoewel zorgverzekeraars momenteel over genoeg eigen vermogen beschikken, is het belangrijk dat deze reserves op peil blijven. Het moet niet zo zijn dat deze reserves zo snel mogelijk leeggeroofd worden omdat er momenteel sprake is van een overschot.

Ondanks dat de zorgverzekeraars het afgelopen decennium 12 miljard extra aan eigen vermogen hebben opgebouwd en ruim aan de solvabiliteitseis van de Nederlandsche bank voldoen, zijn de reserves slechts goed voor het opvangen van drie maanden zorg. Het is dus belangrijk dat er genoeg geld binnen blijft komen, anders zal dit ernstige gevolgen hebben voor de kwaliteit van de zorg en het algehele zorgstelsel.

André Rouvoet, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, bevestigt de uitspraken van staatssecretaris Van Rijn. Rouvoet voegt hier aan toe dat op de lange termijn de zorg zal blijven veranderen en dat het geen overbodige luxe is om hierop voorbereid te zijn. Zo verwachten zorgverzekeraars dat zij in de nabije toekomst meer verantwoordelijkheden zullen krijgen waardoor de winstcijfers binnen deze branche in gevaar komen.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.