Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

vvd en pvda

Verontwaardiging over zorgideeën VVD en PvdA

11 okt 2012

Volgens een uitgelekt document gaan de VVD en de PvdA naar meer eigen betalingen in de zorg kijken. RTL Nieuws komt met dit bericht naar buiten, het document is afkomstig van onderhandelaars die daarin vragen stellen aan het Ministerie van Financiën en is eind september gedateerd. Door de ambtenaren van het Ministerie is berekend, dat indien het huisartsbezoek of eerste hulp zorg onder het eigen risico komt te vallen, dit op jaarbasis 135 miljoen euro zou opleveren. Indien men minder naar de huisarts zou gaan dan kan daarbovenop nog eens 700 miljoen euro aan inkomsten bijkomen. Ook wordt er gepraat over een boete voor een overbodig huisartsenbezoek en een extra bijdrage bovenop het eigen risico.

Zorg heet hangijzer

Beide politieke partijen zullen naar verwachting in november tot een regeerakkoord komen. De zorg is een heet hangijzer in de onderhandelingen, VVD ziet graag concurrentie in de zorg terwijl de PvdA terug wil naar budgettering. Renske Leijten, kamerlid voor de SP, is uitermate verontwaardigd over de uitgelekte ideeën in het document. De zorgverzekeraars krijgen meer invloed op de inrichting van de zorg en het AWBZ wordt verkleind, dit kan volgens Leijten leiden tot het verdwijnen van de streekziekenhuizen. "De PvdA leende op het gebied van de zorg zeker de helft van ons verkiezingsprogramma. Dat mag, graag zelfs, maar dan kun je onmogelijk hiermee komen. Ik hoop dat ze zich alsnog bedenken en deze plannen in de vuilnisbak doen belanden.", aldus Leijten.

Verontwaardiging

Ook andere kamerleden hebben hun commentaar op de uitgelekte ideeën geuit. Fleur Agema en Reinette Klever van de PVV; ‘De uitgelekte plannen zijn een ramp voor de langdurige zorg, de toegang tot een verpleeghuis, gehandicapteninstelling en psychiatrische instelling afsluiten, leidt tot regelrechte Oost-Europese toestanden.’ Ook Jesse Klaver van GroenLinks laat zijn mening duidelijk gelden, hij vindt de ideeën ongewenst en kortzichtig. 

Rob de Graaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige en verbetermanager binnen de zorg. "Sinds het begin van de website hebben wij gekeken hoe we het zo eenvoudig mogelijk kunnen maken voor de consument om hun weg te vinden in het oerwoud van de verzekeraars." U kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.