Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Wat kunnen we verwachten van de zorgpremie 2014?

Wat kunnen we verwachten van de zorgpremie 2014?

26 sep 2013

Zorgpremie 2014
De grondslag van de zorgpremie 2014 is recentelijk al door DSW bekend gemaakt. Deze kwam met een verlaging van 90 euro per jaar ofwel 7,50 euro per maand. De aanvullende pakketten blijven gelijk.  Dit is volgens dhr Oomen, directeur van DSW zorgverzekeringen mede mogelijk door de aanpak van fraude in de zorg, verlaging van medicatieprijzen door het verlopen van de patenten en een verhoging van het eigen risico 2014 met 10 euro naar 360 euro.

Conclusie zorgpremie 2014 tot nu toe.
Wat zullen de overige zorgverzekeraars hierop antwoorden? Volgens de consumentenbond zou de prijs 300 euro lager kunnen door de vermogens van de zorgverzekeraars te verlagen. Volgens CZ en Zorgverzekeraars Nederland is dit juist niet de oplossing en zeer slecht doordacht van de consumentenbond. Zij stellen dat juist deze  acties lijden tot premiejagerij en een verslechtering van het algehele zorgstelsel.

CZ laat de zorgpremie 2014 zakken!
CZ heeft wel aangegeven dat ze de zorgverzekeraar willen zijn met het goedkoopste basispakket 2014. Ervan uitgaande dat ze dit net als afgelopen jaar zullen doen met de CZdirect zorgverzekering 2014 zullen ze de premie moeten laten zakken. De huidige premie van CZdirect betreft namelijk met een eigen risico van 500 euro 72,50 euro, DSW komt daarentegen met hetzelfde eigen risico op 72 euro. CZ heeft aangegeven druk te zijn met het berekenen van de zorgpremie 2014 op dit moment. De zorgverzekeraar zal hierdoor, willen ze hun uitspraken ambiëren, de prijs van het CZ basispakket 2014 moeten laten zakken.

Who’s next?
Dat blijft natuurlijk de vraag, als we de statistieken van afgelopen jaar erop naslaan dan zullen Stad Holland en Mogelijk Ditzo de eerstvolgende zorgverzekeraars zijn die haar premies bekend gaan maken. Wij zullen u spoedig op de hoogte houden zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn op het gebied van de zorgverzekeringen of start direct: Zorgverzekering vergelijken

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.