Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding rollator 2018

Waar wordt een rollator voor gebruikt?

Een rollator is voor mensen die slecht ter been zijn. Een rollator wordt meestal gebruikt door oudere mensen, zij hebben ondersteuning nodig bij het lopen. Dit sluit niet uit dat jongere mensen in bepaalde omstandigheden ook een rollator nodig hebben, bijvoorbeeld na een operatie kan een rollator tijdelijk ondersteuning geven bij het lopen.

Zijn alle rollators het zelfde?

Er zijn verschillende rollators te koop of te huur zoals bijvoorbeeld een rollator met twee wielen en twee steunen, één met drie wielen, één met vier wielen (standaard of lichtgewicht).

Een rollator met twee wielen en twee steunen: voor mensen die stap voor stap kunnen lopen. Is stabiel en geeft veel steun bij het lopen. Na een gezette stap zorgen de steunen ervoor dat de rollator niet doorrijdt. Een rollator met drie wielen: is vooral bedoeld voor het gebruik in huis. Door de drie wielen ontstaat een kleine draaicirkel, hierdoor kan u gemakkelijk in huis langs uw meubels lopen. Deze beschikt over een verminderde stabiliteit, bij gebruik van deze rollator moet eerst worden afgewogen of deze rollator voor u geschikt is. U kunt dit met uw huisarts bespreken. Rollator met vier wielen (standaard): deze wordt meestal gebruikt. De rollator heeft handremmen (met kabels) en een zitje. Meestal is deze inklapbaar en kunt u deze meenemen in het openbaar vervoer of in de auto. Rollator met vier wielen (lichtgewicht): dit is een lichtgewicht uitvoering van het standaard model. Het voordeel is dat deze gemakkelijk te vervoeren is maar een nadeel kan zijn dat de stabiliteit minder is, dit type kan eerder kantelen dan de standaard uitvoering.

Welke accessoires zijn beschikbaar voor een rollator?

U kunt o.a. de volgende accessoires aanschaffen voor uw rollator:

  • boodschappenmandje of boodschappentas
  • dienblad voor kleine spullen
  • houder voor een wandelstok.
  • elleboogsteun (indien u deze wilt aanschaffen dient u dit eerst te overleggen met uw arts)

Is onderhoud aan een rollator noodzakelijk?

Om ongevallen te voorkomen met de rollator is het belangrijk dat deze regelmatig door de leverancier wordt nagekeken. Vraag uw leverancier waar u op moet letten bij het gebruik van de rollator.

Wat is de vergoeding voor een rollator?

Vanuit de basisverzekering heeft u geen recht op een vergoeding voor een rollator. Bij een enkele zorgverzekeraar heeft u mogelijk wel recht op een (gedeeltelijke) vergoeding vanuit een aanvullende verzekering, indien u deze heeft afgesloten bij uw zorgverzekeraar. Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. In deze voorwaarden wordt ook vermeld of u op vertoon van uw zorgpas korting ontvangt als u bij een bepaalde thuiszorgwinkel een rollator huurt of koopt.

Indien u de rollator zelf niet kunt betalen dan heeft u mogelijk recht op bijzondere bijstand. Voor het aanvragen van bijzondere bijstand dient u contact op te nemen met de gemeente waar u woont.

Bekijk het onderstaande overzicht voor de vergoeding vanuit de aanvullende verzekering.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding rollator 2018 scoort gemiddeld: 14 4,4 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.