Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding afvallen 2019

Afvallen

Overgewicht kan lichamelijke klachten veroorzaken, het risico op een chronische ziekte zoals bijvoorbeeld diabetes (suikerziekte) wordt verhoogd. Er zijn veel manieren om op een gezonde manier gewicht te verliezen.

Weight Watchers organiseert al meer dan 45 jaar cursussen voor mensen met overgewicht. Voordat een cursus begint, word je door een coach gewogen. Je gewicht wordt vastgelegd, en in overleg met je coach worden doelstellingen bepaald die bij jou passen. Tijdens de cursus kom je wekelijks met ongeveer 25 andere cursisten bij elkaar. Je wordt elke week discreet gewogen. Hierna wordt er ongeveer een half uur een thema besproken. Het kan over bepaalde voeding gaan of bijvoorbeeld over eetgewoonten. De coach begeleidt de groep. Je kunt deelnemen aan dit groepsgesprek maar je kan ook alleen luisteren. Alle coaches zijn zelf succesvol afgevallen met Weight Watchers.

Om een ideaal gewicht te bereiken, kun je ook een dieet volgen en daarnaast een (medische) fitness cursus volgen. Een dieet kun je laten opstellen door een diëtist(e), als je een dieet volgt wil dat niet zeggen dat je niets meer kan eten wat je lekker vind. Een dieet wordt zo samengesteld dat het zoveel mogelijk bij je eetgewoonten aansluit. Een afslankprogramma heeft tot doel om op een verantwoorde wijze gewicht te verliezen. Er wordt een persoonlijk behandelplan voor je opgesteld. Een voorbeeld van een afslankprogramma is een programma wat gericht is op het herstellen van de hormoonhuishouding. Er wordt eerst een bloedtest gedaan, hierop volgend wordt er een persoonlijk programma opgesteld wat gericht is op je hormoonhuishouding. Er wordt voorlichting gegeven over goede voeding en je ontvangt een persoonlijk voedingsadvies. Door de hormoonhuishouding te herstellen kan de vetverbranding in rust toenemen en o.a. hierdoor kun je gewicht verliezen.

Veel mensen willen, meestal voordat de zomer begint, vaak een aantal kilo’s afvallen. Dit kun je doen door je voedingspatroon aan te passen en dagelijks te bewegen (bijvoorbeeld wandelen, fietsen, fitnessen). Je kunt ook een afslankcursus bij jou in de buurt volgen. Een afslankcursus is meestal een combinatie van voedingsadviezen en beweging (fitness). Gewicht verliezen bereik je meestal niet alleen met een ander voedingspatroon. Indien je je eetgewoonten verandert, is het ook belangrijk om (indien mogelijk) je leefstijl aan te passen m.b.t. beweging.

Vergoeding afvallen

Mogelijk kom  je  in aanmerking voor een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering van je zorgverzekering als je een cursus volgt bij Weight Watchers. Voor een dieetadvisering van een diëtist(e) heb je mogelijk recht op een vergoeding vanuit de basisverzekering en/of aanvullende verzekering. Bij een medische indicatie wordt er jaarlijks 3 uur vanuit de basisverzekering vergoed (hiervoor geldt het eigen risico). Maak je gebruik van ketenzorg* dan geldt het eigen risico niet. Voor medische fitness heb je mogelijk recht op een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering die je bij je zorgverzekeraar hebt afgesloten. Bij veel zorgverzekeraars wordt klantvoordeel aangeboden d.w.z. dat je bij diverse fitnesscentra korting op een jaarabonnement ontvangt op vertoon van je zorgverzekeringspas. Een aantal zorgverzekeraars verstrekt een (gedeeltelijke) vergoeding vanuit de aanvullende verzekering van de zorgverzekering voor bepaalde afslankprogramma’s.

Raadpleeg de polisvoorwaarden van je zorgverzekering om vast te stellen of je recht hebt op een vergoeding. In de polisvoorwaarden zijn ook de voorwaarden benoemd waaraan moet worden voldaan, om voor een vergoeding in aanmerking te komen. Voor vergoeding vanuit de basisverzekering geldt het eigen risico, dit geldt niet voor een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering.

*Ketenzorg= er wordt door verschillende zorgverleners één behandelplan samengesteld om je te begeleiden.

Wil je meer informatie over diverse onderwerpen gerelateerd aan het onderwerp afvallen, klik dan voor meer informatie op onderstaande doorverwijzing.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding afvallen 2019 scoort gemiddeld: 9 1,9 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.