Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding afvallen 2018

Afvallen

Overgewicht kan lichamelijke klachten veroorzaken, het risico op een chronische ziekte zoals bijvoorbeeld diabetes (suikerziekte) wordt verhoogd. Er zijn veel manieren om op een gezonde manier gewicht te verliezen.

Weight Watchers  organiseert al meer dan 45 jaar cursussen voor mensen met overgewicht. Voordat een cursus begint wordt je door een coach gewogen. Je gewicht wordt vastgelegd, en in overleg met je coach worden doelstellingen bepaald die bij jou passen. Tijdens de cursus kom je wekelijks met ongeveer 25 andere cursisten bij elkaar. Je wordt  elke week discreet gewogen. Hierna wordt er ongeveer een half uur een thema besproken. Het kan over bepaalde voeding gaan of bijvoorbeeld over eetgewoonten. De coach begeleidt de groep. Je kunt deelnemen aan dit groepsgesprek maar je kan ook alleen luisteren. Alle coaches zijn zelf succesvol afgevallen met Weight Watchers.

Om een ideaal gewicht te bereiken kunt u ook een dieet volgen en daarnaast een (medische) fitness cursus volgen. Een dieet kunt u laten opstellen door een diëtist(e), als u een dieet volgt wil dat niet zeggen dat u niets meer kan eten wat u lekker vindt. Een dieet wordt zo samengesteld dat het zoveel mogelijk bij uw eetgewoonten aansluit. Een afslankprogramma heeft tot doel om op een verantwoorde wijze gewicht te verliezen. Voor u wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Een voorbeeld van een afslankprogramma is een programma wat gericht is op het herstellen van de hormoonhuishouding. Er wordt eerst een bloedtest gedaan, hierop volgend wordt er een persoonlijk programma opgesteld wat gericht is op uw hormoonhuishouding. Er wordt voorlichting gegeven over goede voeding en u ontvangt een persoonlijk voedingsadvies. Door de hormoonhuishouding te herstellen kan de vetverbranding in rust toenemen en o.a. hierdoor kunt u gewicht verliezen.

Veel mensen willen, meestal voordat de zomer begint, vaak een aantal kilo’s afvallen. Dit kunt u doen door uw voedingspatroon aan te passen en dagelijks te bewegen (bijvoorbeeld wandelen, fietsen, fitnessen). U kunt ook een afslankcursus bij u in de buurt volgen. Een afslankcursus is meestal een combinatie van voedingsadviezen en beweging (fitness). Gewicht verliezen bereik je meestal niet alleen met een ander voedingspatroon. Indien u uw eetgewoonten verandert is het ook belangrijk om (indien mogelijk) uw leefstijl aan te passen m.b.t. beweging.

Vergoeding afvallen

Mogelijk komt u in aanmerking voor een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering van uw zorgverzekering als u een cursus volgt bij Weight Watchers. Voor een dieetadvisering van een diëtist(e) heeft u mogelijk recht op een vergoeding vanuit de basisverzekering en/of aanvullende verzekering. Bij een medische indicatie wordt er jaarlijks 3 uur vanuit de basisverzekering vergoed (hiervoor geldt het eigen risico). Maakt u gebruik van ketenzorg* dan geldt het eigen risico niet. Voor medische fitness heeft u mogelijk recht op een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering die u bij uw zorgverzekeraar heeft afgesloten. Bij veel zorgverzekeraars wordt klantvoordeel aangeboden d.w.z. dat u bij diverse fitnesscentra korting op een jaarabonnement ontvangt op vertoon van uw zorgverzekeringspas. Een aantal zorgverzekeraars verstrekt een (gedeeltelijke) vergoeding vanuit de aanvullende verzekering van de zorgverzekering voor bepaalde afslankprogramma’s.

Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering om vast te stellen of u recht heeft op een vergoeding. In de polisvoorwaarden zijn ook de voorwaarden benoemd waaraan moet worden voldaan om voor een vergoeding in aanmerking te komen. Voor vergoeding vanuit de basisverzekering geldt het eigen risico, dit geldt niet voor een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering.

*Ketenzorg= er wordt door verschillende zorgverleners één behandelplan samengesteld om u te begeleiden.

Wilt u meer informatie over diverse onderwerpen gerelateerd aan het onderwerp afvallen, klik dan voor meer informatie op onderstaande doorverwijzing.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding afvallen 2018 scoort gemiddeld: 6 2,2 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.