Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding bevalling 2019

Je bent zwanger! Je bent blij! Meestal wil je dit nieuws al snel met andere mensen delen. Vaak wordt er gewacht totdat de eerste drie maanden van de zwangerschap goed zijn verlopen, voordat het nieuws wordt verteld. Tijdens de zwangerschap is het mogelijk dat je wat klachten hebt, zoals bijvoorbeeld last van misselijkheid. Voor iedere vrouw verloopt elke zwangerschap anders. De verloskundige ondersteunt je tijdens je zwangerschap en bevalling. Je kan met haar alles bespreken, zij geeft de nodige adviezen en onderzoekt je regelmatig.      

Wat moet ik regelen voor de bevalling?

Al snel besef je dat er veel moet worden geregeld voordat je gaat bevallen. Waar wil je gaan bevallen? Je kan thuis bevallen, in een ziekenhuis of in een kraamhotel. Welke spullen moet je al kopen voordat de baby wordt geboren? Ook hiervoor kan de verloskundige al je vragen beantwoorden. Naast de verloskundige kunnen je moeder, schoonmoeder of vriendinnen die zelf al moeder zijn je goede raad geven. Genoeg mensen die je willen ondersteunen tijdens je zwangerschap. Tijdens je zwangerschap zijn je gedachten al vaak bij de bevalling, over hoe het gaat verlopen. Het is ook belangrijk om nu al te denken welke zaken moeten worden geregeld voordat je kindje is geboren. Als je een aantal dagen in de week werkt, is het belangrijk dat je kindje wordt opgevangen als jij weer aan het werk gaat. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor, als een kindje naar de crèche gaat moet je meestal al vroeg het kindje inschrijven. Genieten van de zwangerschap is belangrijk, maar alle zaken op tijd regelen geeft veel rust.

Wat gebeurt er allemaal op de dag van de bevalling?

Ongeveer negen maanden ben je in verwachting geweest en vandaag ga je bevallen. De dag dat je gaat bevallen is voor vele vrouwen een spannende dag. Niet alleen voor jou, maar ook voor je partner. Je realiseert je dat je wereld nu echt gaat veranderen, het maakt niet uit of  je al moeder bent, een baby brengt toch weer verandering in je leven. Je wordt tijdens je bevalling gesteund door je verloskundige en je partner, je staat er niet alleen voor. Elke bevalling verloopt anders, hoe lang gaat het duren voor je kindje geboren is, kan de geboorte via de natuurlijke weg plaatsvinden? Soms wordt er tijdens een bevalling bijvoorbeeld nog voor een keizersnede gekozen. Hoe de bevalling dan ook gaat verlopen, je verheugt je er al op om dadelijk je kindje vast te houden. De weeën kunnen pijnlijk zijn, maar een bevalling duurt maar een aantal uur. En zodra jij je kindje in je armen houdt ben je de pijn snel vergeten.

Wil je meer informatie over diverse onderwerpen gerelateerd aan het onderwerp zwangerschap? Dan kun je meer informatie vinden op de hoofdpagina zwangerschap & bevalling of kraamzorg.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding bevalling 2019 scoort gemiddeld: 1 5 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.