Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding bovenooglidcorrectie 2019

Wanneer is een bovenooglid correctie nodig?

Een bovenooglid correctie is een operatieve behandeling waarbij er een correctie wordt uitgevoerd aan het bovenste ooglid. De bovenste oogleden kunnen namelijk, naar hoe mate de patiënt ouder wordt, flink gaan hangen en hiermee klachten veroorzaken zoals;

  • vermoeidheid
  • druk op de ogen of een beperking geven aan het zien
  • de patiënt krijgt dan te maken met gezichtsveldverlies. 

Deze bovengenoemde klachten kunnen eigenlijk bij elke leeftijdscategorie ontstaan en zijn niet alleen bij senioren aanwezig. Een bovenooglid correctie kan bij deze klachten dan ook een zeer effectieve werking hebben. De klachten verminderen en de uitstraling van het gezicht verandert daarbij ook. Het grootste deel van de patiënten die een bovenooglid correctie ondergaan, gaan er buiten de klachten vermindering ook veel jonger uitzien.

Hoe gaat de behandeling voor een bovenooglidcorrectie in zijn werk?

Een bovenooglid correctie kan zowel onder plaatselijke als algehele verdoving plaatsvinden. Als de patiënt plaatselijk verdoofd wordt, gebeurt dit poliklinisch en mag hij na een paar uur weer naar huis. Als er een algehele verdoving plaatsvindt, gebeurt de operatie tijdens een dagopname. Voor de operatie krijgt de patiënt een intakegesprek bij de plastisch chirurg, waarbij ook gekeken wordt of een ooglidcorrectie überhaupt noodzakelijk is. Na dit intakegesprek wordt er een nieuwe afspraak gemaakt waarin de daadwerkelijke operatie plaats zal vinden. De chirurg tekent vlak voor de operatie het huiddeel af dat weggenomen moet worden. Bij de operatie zelf wordt een snee in de plooi van het bovenooglid gemaakt. Het huidoverschot (al dan niet gecombineerd met overtollig vetweefsel) kan nu weggehaald worden. Het litteken is nauwelijks zichtbaar omdat het grootste deel komt te liggen in de natuurlijke plooi van het bovenooglid.

Kan je na een boven ooglidcorrectie gelijk weer naar huis?

Na de behandeling kunnen patiënten direct weer naar huis, zonder een verband om de ogen. Na de behandeling dient de patiënt na 5 tot 7 dagen terug te komen bij zijn specialist om de hechtingen te laten verwijderen. De oogleden van de patiënt kunnen de eerste paar dagen blauw en gezwollen zijn, maar dit trekt uiteindelijk weg. De ogen kunnen naast de zwellingen de eerste week ook branderig en lichtgevoelig aanvoelen. Vandaar dat er in de eerste weken ook een zonnebril wordt aangeraden aan de patiënten. Er wordt aanbevolen de ogen te koelen, door middel van koude kompressen. Lichamelijke inspanningen die de patiënt uitvoert tijdens zijn genezing. zoals bijvoorbeeld bukken of tillen, zullen de eerste dagen vermeden moeten worden. Na twee dagen mag de patiënt weer licht huishoudelijk of administratieve werkzaamheden uitvoeren.

Welke vergoedingen zijn er voor een bovenooglidcorrectie?

Een bovenooglid correctie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Bij sommige zorgverzekeraars kan de patiënt hier zich wel aanvullend voor verzekeren. Bij bijna alle zorgverzekeraars moet er wel een medische indicatie zijn voor de correctie. Het is daarom belangrijk voor de patiënt om de aanvullende verzekeringen goed met elkaar te vergelijken en contact op te nemen met de zorgverzekeraar om na te gaan of de operatie vergoedt wordt.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding bovenooglidcorrectie 2019 scoort gemiddeld: 9 4,1 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.