Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding chirurgie 2019

Welke chirurgische handelingen verricht een tandarts?

In een tandartspraktijk is het trekken van een tand of kies of het verwijderen van een wortel de meest voorkomende chirurgische behandeling. Voordat een tandarts een verstandskies verwijdert zal hij/zij eerst een röntgenfoto maken om vast te stellen of hij/zij de kies kan verwijderen. Als de tandarts besluit de verstandskies niet zelf te verwijderen, verwijst hij/zij de patiënt door naar een kaakchirurg.

Wat gebeurt er bij het trekken van een kies?

Voordat er een kies bij je getrokken word, moet je de tandarts informeren over je eventuele medicijngebruik. Als je bijvoorbeeld een bepaalde aandoening hebt, of een prothese van kunstmateriaal in het lichaam hebt, moet de tandarts dit ook weten. Omdat er tijdens de ingreep bacteriën in de bloedbaan terecht kunnen komen, is het soms nodig, voordat de ingreep plaatsvindt, antibiotica in te nemen. Voordat de tandarts een kiest trekt krijg je eerst een plaatselijke verdoving. Na inwerking van de verdoving kan de kies worden getrokken. De kies wordt met een extractietang getrokken, eerst wordt de kies losgemaakt door een draaiende/wrikkende beweging te maken. Als de kies voldoende los is kan de tandarts deze meestal zonder moeite trekken. Het trekken veroorzaakt geen pijn (door de verdoving), het is alleen een vervelend gevoel. Als de verdoving is uitgewerkt (na enkele uren) kan er mogelijk pijn optreden, voor deze pijn kun je een pijnstiller innemen. Overleg altijd met je tandarts (huisarts) welke pijnstiller je kunt gebruiken, omdat bepaalde pijnstillers niet samen kunnen worden ingenomen met eventuele andere medicatie die je al hwbt. Nadat de kies getrokken is, heb je een wond in je mond, deze geneest het snelst door veel rust. Het wordt aangeraden om vooral de eerste dag rust te nemen. 

Wat is een flapoperatie?

Onder plaatselijke verdoving wordt het tandvlees losgemaakt zodat ontstoken weefsel en tandsteen kan worden verwijderd. Hierna wordt het tandvlees gehecht en eventueel bedekt met wondverband. Ongeveer na één of twee weken  worden het wondverband en de hechtingen verwijderd.

Welke vergoeding is er voor chirurgische behandelingen door de tandarts?

Voor personen tot 18 jaar worden de meeste behandelingen vergoed vanuit het basispakket. Voor personen vanaf 18 jaar is een (gedeeltelijke) vergoeding alleen mogelijk als je een tandartsverzekering hebt afgesloten bij je zorgverzekering die deze kosten dekt. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van je zorgverzekering.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding chirurgie 2019 scoort gemiddeld: 1 5 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.