Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding dekkingsgebied 2019

Kan ik overal in het buitenland zorg krijgen?

Ieder jaar reizen veel Nederlanders naar vele landen in de wereld. Veel mensen gaan voor hun plezier op reis. Net zoals in Nederland, kunnen mensen in het buitenland gezondheidsproblemen krijgen. Iemand kan ziek worden, soms zo ernstig ziek dat hij/zij moet worden opgenomen in een ziekenhuis. Als iemand betrokken raakt bij een ongeval, komt het vaak voor dat er spoedeisende hulp nodig is. Aan medische hulp of een opname in een ziekenhuis zijn kosten verbonden, de kosten kunnen hoog oplopen als iemand in het ziekenhuis wordt opgenomen en daar moet worden verpleegd.

Heb ik recht op zorg over de gehele wereld?

Elke Nederlander heeft vanuit de basisverzekering over de gehele wereld recht op zorg. De zorg die wordt vergoed is gelijk aan de vergoeding die voor deze zorg in Nederland wordt gegeven. Je dient er rekening mee te houden, dat de kosten voor zorg in een ander land veel hoger kunnen liggen dan in Nederland, bijvoorbeeld in Amerika, Zwitserland en Japan. Het komt voor dat je bijvoorbeeld na een ongeval in een ziekenhuis moet worden opgenomen. In het buitenland worden toeristen geregeld naar een privékliniek gebracht in plaats van een ziekenhuis. Een behandeling in een privékliniek brengt hoge kosten met zich mee die niet worden vergoed.

dekkingsgebied zorgverzekering buitenland vergelijken 2019
Bij extreme sporten kan het zijn dat de medische kosten niet worden vergoed in het buitenland

Dekt mijn verzekering de medische kosten veroorzaakt door een extreme sport?

Voor een vergoeding van gemaakte kosten gelden vaak beperkingen. Een zorgverzekeraar kan in zijn polisvoorwaarden hebben opgenomen, dat er geen medische kosten worden vergoed als de kosten zijn veroorzaakt doordat men een extreme sport heeft beoefend. Met extreme sporten worden sporten bedoeld die gevaarlijk zijn, met een groter risico op ongevallen. De volgende sporten worden o.a. als extreme sporten beschouwd:

  • diepzeeduiken
  • bergbeklimmen
  • zweefvliegen
  • bungeejumping 

Indien je van plan bent in het buitenland een extreme sport te beoefenen, dan is het raadzaam om hier een speciale reisverzekering voor af te sluiten. Er zijn reisverzekeringen die je afsluit voor de gehele wereld (werelddekking) of je sluit een reisverzekering af voor Europa.

Wat is het verschil tussen een zorgverzekering en reisverzekering?

In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering staat vermeld, op welke vergoedingen je recht hebt als je in het buitenland verblijft. Om te voorkomen dat je voor gemaakte medische kosten zelf de rekening moet betalen is het raadzaam om een aanvullende verzekering bij je zorgverzekeraar af te sluiten. Omdat sommige zorgverzekeraars beperkingen in hun voorwaarden, voor vergoedingen bij verblijf in het buitenland, hebben opgenomen, komt het voor dat niet alle medische kosten die in het buitenland worden gemaakt ook worden vergoed. Het is aan te bevelen om hiervoor een reisverzekering af te sluiten met een dekking voor geneeskundige kosten. Om een dubbele verzekering te voorkomen, raadpleeg je de polisvoorwaarden van je aanvullende verzekering en reisverzekering, om na te gaan voor welk bedrag en onder welke voorwaarden je recht hebt op vergoeding van medische kosten.

Is het dekkingsgebied wereldwijd?

In het onderstaande overzicht kun je per zorgverzekering zien wat het dekkingsgebied is. 

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding dekkingsgebied 2019 scoort gemiddeld: 5 4,8 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.