Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding heupband 2018

Heupondersteuningsband bij zwangerschap

Een heupondersteuningsband of heupbeschermer kan tijdens de zwangerschap worden gedragen. Tijdens de zwangerschap kan de a.s. moeder last hebben van bekkeninstabiliteit of bekkenpijn. De meest voorkomende symptomen van bekkeninstabiliteit zijn pijn rond het stuitje, pijn in de onderrug en pijn in de voorkant en midden van het bekken rondom het schaambeen. Indien u één van deze klachten heeft is er niet altijd direct sprake van bekkeninstabiliteit. Een bekkenfysiotherapeut kan vaststellen of uw klachten bekkenpijn of bekkeninstabiliteit betreffen. Bekkeninstabiliteit kan worden veroorzaakt doordat de verbindingen tussen de bekkenbeenderen elastischer/weker worden onder invloed van de zwangerschapshormonen en de veranderde lichaamshouding. De aanstaande moeder neemt tijdens de zwangerschap een andere houding aan omdat haar buik zwaarder wordt. Door de heupondersteuningsband wordt de stabiliteit van het bekken bevorderd en vermindert mogelijk de aanwezige klachten. Een heupondersteuningsband is verstelbaar en kan daarom tot het eind van de zwangerschap worden gedragen. 


Voorbeeld van een heupband voor zwangeren


Heupbeschermer voor ouderen   

Een heupbeschermer voor ouderen dient ter bescherming bij een mogelijke val. De beschermer wordt vooral aangeraden voor ouderen die een verhoogd valrisico hebben, bijvoorbeeld mensen met evenwichtsproblemen. Veel actieve senioren dragen de heupbeschermer tijdens activiteiten met een hoger valrisico, bijvoorbeeld tijdens het sporten. De beschermer is meestal ingenaaid in speciaal ondergoed. De heupbeschermer is rond de heupen voorzien van schok dempend materiaal, bij een val zorgt dit materiaal er voor dat de schok wordt opgevangen. Het materiaal van de beschermer is vrij dun en heeft een soepele pasvorm. Door het dragen van een heupbeschermer wordt meestal het zelfvertrouwen en het gevoel van bewegingsvrijheid van de oudere verhoogt. Op de website veiligheid.nl kunt u meer informatie vinden over het gebruik van de heupbeschermer.    

heupbeschermer zorgverzekering vergoeding
Voorbeeld van de werking van een heupbeschermer

Vergoeding van een heupondersteuningsband of heupbeschermer
Vanuit het basispakket ontvangt u geen vergoeding voor een heupondersteuningsband of heupbeschermer.  Mogelijk heeft u recht op een vergoeding vanuit een de aanvullende verzekering, mits u deze heeft afgesloten bij uw zorgverzekeraar. In de onderstaande tabel kunt u per zorgverzekeraar bekijken welke vergoeding er voor u beschikbaar is.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding heupband 2018 scoort gemiddeld: 1 4 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.