Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding huisarts 2018

Wanneer ga je naar een huisarts?

Een huisarts is de eerste arts die u bezoekt als u gezondheidsproblemen heeft. Een huisarts heeft een brede opleiding, de arts kan bepalen wanneer zelf iets kan afhandelen of dat de patiënt moet worden doorverwezen naar een specialist. Het totale overzicht van de patiënt wordt bijgehouden, elke patiënt heeft een medisch dossier. Van alle medische problemen handelt de huisarts ongeveer 90% zelf af. Ongeveer 10% van de patiënten worden doorverwezen naar een andere hulpverlener of arts. Meestal kent de huisarts zijn/haar patiënt al jaren. Indien de huisarts u niet zelf kan behandelen zal u worden doorverwezen naar een andere hulpverlener. Een huisarts verricht ook kleine chirurgische ingrepen zoals het verwijderen van een ingegroeide teennagel. Wratten kunnen ook door de huisarts worden weg gehaald. Er wordt door de huisarts een medisch dossier van de patiënt bijgehouden. De taak van een huisarts is om te onderzoeken welke ziekte de patiënt heeft. De huisarts heeft veel algemene kennis van veel voorkomende ziektebeelden. De huisarts schrijft ook medicijnen voor.

Kan je altijd gebruik maken van de Huisartsenpost?

Huisartsenposten zijn speciaal voor patiënten welke acute medische klachten hebben buiten kantooruren. Deze klachten kunnen niet wachten tot de volgende werkdag. Veel huisartsen zijn voor de uren buiten kantoortijden een samenwerking aangegaan met meerdere huisartsen en hebben hiervoor een huisartsendienstenstructuur opgezet. Een huisartsenpost zijn open in de avond, nacht en weekend. Het contact met een huisartsenpost is in veel gevallen via de telefoon. Wanneer een telefonisch advies niet volstaat komt de patiënt langs of zal de dienstdoende huisarts een bezoek afleggen aan de patient. Bij klachten tijdens kantooruren kunnen patiënten terecht bij de eigen huisarts. Niet alle huisartsen hebben een samenwerking met een huisartsenpost. Er zijn ook andere samenwerkingsverbanden. Wanneer u niet bekend bent of de huisarts is aangesloten of niet met de huisartsenpost in uw woonplaats is het verstandig uw eigen huisarts te bellen. U kunt dan een bericht afluisteren welk nummer u kunt bellen.

huisarts zorgverzekering vergelijken 2018
De dienstdoende huisarts maakt vaak gebruik van een speciaal herkenbaar voertuig

Er zijn veel klachten waarvoor mensen in de avond, nacht en weekend uren contact opnemen met de huisartsenpost. De klachten waar het vaakst contact over is met de huisartsenpost zijn gerelateerd;

  • het bewegingsapparaat
  • het spijsverteringsstelsel
  • de luchtwegen
  • de huid

Wordt een bezoek aan de huisarts vergoed?

Een bezoek aan de huisarts wordt vergoed vanuit de basisverzekering van uw zorgverzekering. U hoeft geen eigen bijdrage of eigen risico te betalen. Wanneer u meer wilt weten over het consult bij de huisarts en labaratoriumonderzoek via de huisarts kunt u onderaan het artikel meer informatie vinden.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding huisarts 2018 scoort gemiddeld: 13 3 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.