Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding hulp in het buitenland 2019

Wanneer hulp in het buitenland?

Indien je in het buitenland verblijft kan het voorkomen dat je medische hulp nodig hebt. Dit hoeft niet altijd om spoedeisende hulp te gaan. Je kunt mogelijk ook zorg in het buitenland ontvangen omdat de wachtlijst voor bepaalde zorg in Nederland te lang is. Indien de gewenste zorg niet in Nederland kan worden gegeven is het ook mogelijk dat je voor deze zorg naar het buitenland moet. De zorg kan o.a. bestaan uit: bezoek aan een arts, vervoer naar een ziekenhuis, opname in een ziekenhuis en een operatie in een ziekenhuis. Hulp in het buitenland omvat bijvoorbeeld ook het begeleiden van patiënten die vanuit het buitenland naar Nederland reizen, omdat zij niet in staat zijn om zelfstandig deze reis te kunnen maken ten gevolge van een ongeval of ziekte. Indien iemand overlijdt in het buitenland, wordt er voor gezorgd dat de overledene naar Nederland wordt vervoerd. Medische hulp in het buitenland kan je gedeeltelijk voorkomen:

  • Voor een aantal landen worden er vaccinaties aanbevolen ter voorkoming van bepaalde ziektes
  • Als je naar het buitenland afreist is het raadzaam, voordat je op reis gaat je te laten informeren over de hygiëne in het betreffende land
  • Voor veel landen wordt het advies gegeven om geen kraanwater te drinken omdat je dit kraanwater niet kunt vergelijken met het Nederlandse water. In veel landen is het water van een veel mindere kwaliteit, hetgeen diarree of zelfs een ernstige infectie kan veroorzaken.                                                                                                                 

Medische zorg in het buitenland kan veel duurder zijn dan in Nederland. Het is belangrijk dat je de polisvoorwaarden van je zorgverzekering lees,t om na te gaan waarvoor je bent verzekerd. Naast je basisverzekering kunt je een aanvullende verzekering afsluiten bij je zorgverzekeraar. De meeste mensen sluiten ook nog een reisverzekering af voor een extra dekking voor de kosten die niet vanuit de zorgverzekering worden vergoed.      

hulp in het buitenland zorgverzekering vergelijken 2019
Ook al ben je goed voorbereid, een ongeluk in het buitenland kan altijd gebeuren

Wat zijn de vergoedingen voor hulp in het buitenland?

Veel vergoedingen kunnen vallen binnen het aanvullende pakket van je zorgverzekering. Om je van de juiste informatie te voorzien, hebben wij hulp in het buitenland verdeeld in diverse onderwerpen. Deze onderwerpen kun je vinden onder dit artikel. Per artikel is meer informatie en vergoedingen per zorgverzekering beschikbaar.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding hulp in het buitenland 2019 scoort gemiddeld: 10 3,6 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.