Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding kortingsregelingen brillen en lenzen 2018

Wat zijn de kortingsregelingen voor brillen en lenzen?

Een bril of lenzen corrigeren bepaalde afwijkingen van de ogen, het gezichtsvermogen wordt hierdoor verbeterd. De kosten van lenzen of een bril kunnen hoog oplopen. U kunt deze kosten verzekeren, meestal worden niet alle kosten vergoed. U kunt ook bij een opticien in aanmerking komen voor een kortingsregeling. De zorgverzekeraar vermeldt in de polisvoorwaarden bij welke keten u in aanmerking komt voor een korting bij aanschaf van een bril of contactlenzen. De opticiens:

 • Pearle
 • Het Huis
 • Specsavers
 • Eye Wish Opticiens
 • Collectief van Zelfstandige Opticiens
 • Hans Anders

Indien u recht heeft op een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering voor brillen of contactlenzen, dan hoeft u mogelijk deze kosten niet eerst zelf te betalen de opticien declareert de kosten dan rechtstreeks bij de zorgverzekeraar.

Wanneer krijg ik ledenvoordeel bij de aankoop van een bril?

Vaak kunt u met uw zorgpas in aanmerking komen voor ledenvoordeel. Om hiervan gebruik te kunnen maken is het voldoende als u een basisverzekering heeft afgesloten. In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering wordt vermeld of er ledenvoordeel wordt aangeboden en bij welke opticien u dit voordeel krijgt.

kortingsregelingen brillen en lenzen zorgverzekering vergelijken       
Naast de bekende ketens kunt u ook terecht bij uw plaatselijke opticien voor de aanschaf van een bril of lenzen

Wat is de vergoeding die ik krijg bij de aanschaf van een bril?

Vanuit het basispakket wordt alleen een vergoeding gegeven voor brillen en lenzen als er een medische noodzaak is. Dit betekent niet dat als u van de oogarts een recept krijgt voor aanmeting van een bril dat dit een medische noodzaak is. In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering wordt vermeld wanneer er sprake is van een medische indicatie. Voor deze vergoeding geldt een eigen bijdrage. Bij verschillende zorgverzekeraars kunt u de eigen bijdrage verzekeren door een aanvullend pakket af te sluiten. Voor een vergoeding van de eigen bijdrage die vanuit een aanvullend pakket wordt verstrekt is meestal een maximum bedrag per jaar vastgesteld per persoon. Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering om vast te stellen of u in aanmerking komt voor een vergoeding van de eigen bijdrage. Indien u de eigen bijdrage wilt verzekeren kunt u indien nodig een ander aanvullend pakket afsluiten. Vele aanvullende pakketten geven een (gedeeltelijke) vergoeding voor een bril of lenzen.* Voor de meeste vergoedingen vanuit het basispakket geldt het eigen risico, dit geldt nooit voor een vergoeding vanuit een aanvullend pakket. Kijk in de onderstaande tabel voor meer informatie per zorgverzekering.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

 • 1 Helemaal niet
 • 2 Bijna niet
 • 3 Een beetje
 • 4 Grotendeels
 • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding kortingsregelingen brillen en lenzen 2018 scoort gemiddeld: 13 3,2 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.