Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding manuele therapie tot 18 jaar 2019

Manuele therapie tot 18 jaar                            

Voor een behandeling door een manueel therapeut is geen verwijsbrief nodig van de huisarts. Deze therapeut heeft na de opleiding fysiotherapie een vervolgopleiding gedaan om manueel therapeut te worden. De behandelingen zijn vooral gericht op functiestoornissen van het bewegingsapparaat. De behandeling bestaat uit het toepassen van specifiek passief mobiliserende bewegingen. De beweeglijkheid van de gewrichten wordt snel vergroot door de lichaamsdelen rond het gewricht op een bepaalde manier te bewegen. 

Vergoeding manuele therapie tot 18 jaar

Behandelingen van een chronische aandoening worden vergoed vanuit de basisverzekering van de zorgverzekering indien er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Als een aandoening niet chronisch is, worden er 9 behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Zo nodig kunnen er nogmaals 9 behandelingen worden vergoed. Behandelkosten die niet vanuit de basisverzekering worden vergoed kun je verzekeren d.m.v. het afsluiten van een aanvullende verzekering bij je zorgverzekeraar. In de polisvoorwaarden van je verzekering wordt de vergoeding vermeld waarop je recht hebt. Tevens staan de voorwaarden benoemd om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Voor deze vergoeding geldt geen eigen risico.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding manuele therapie tot 18 jaar 2019 scoort gemiddeld: 1 5 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.