Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding medisch noodzakelijk ziekenvervoer 2019

Welke vormen van medisch vervoer in het buitenland zijn er?

Medische noodzakelijk vervoer kan uitgevoerd worden door o.a.:

  • Taxi
  • Ambulance
  • Helikopter
  • Vliegtuig

Er zijn meerdere redenen waarvoor medisch vervoer in het buitenland noodzakelijk is. Indien je bij een ongeval betrokken raakt en je wordt per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, dan is er sprake van medisch noodzakelijk vervoer. Dit is ook van toepassing als je ernstig ziek wordt en bijvoorbeeld vanuit je hotel naar een ziekenhuis moet worden vervoerd. Indien je ernstig ziek wordt en je gaat met een taxi naar het ziekenhuis, is dit ook medisch noodzakelijk. Je hoeft niet per ambulance naar het ziekenhuis maar je bent door je omstandigheid op dat moment niet in staat zelfstandig te reizen. Een arts kan bepalen of het vervoer medisch noodzakelijk was. Voor medisch noodzakelijk vervoer kan bijvoorbeeld ook een vliegtuig of helikopter worden ingezet. Een traumahelikopter wordt meestal ingezet  als een persoon in een levensbedreigende situatie verkeert en zo snel mogelijk naar het ziekenhuis moet worden gebracht. Kun je na een verblijf in een ziekenhuis nog niet zelfstandig reizen, dan word je per vliegtuig of ambulance naar Nederland vervoerd. Er is dan ook sprake van medisch noodzakelijk ziekenvervoer.      

Medische noodzakelijk ziekenvervoer zorgverzekering vergelijken 2019
Bij een levensbedreigende situatie wordt een traumahelikopter ingezet

Is er een vergoeding voor medische vervoer in het buitenland?

Onder bepaalde voorwaarden worden de kosten voor medisch noodzakelijk vervoer in het buitenland vergoed vanuit het basispakket. Voor een vergoeding vanuit het basispakket geldt het eigen risico, soms geldt een eigen bijdrage. Met een groot aantal landen in de wereld heeft Nederland de afspraak gemaakt dat zij zorg verlenen aan elkaars verzekerden. Indien Nederland geen afspraken heeft gemaakt met het land waar je heen wilt gaan, raadpleeg dan je polisvoorwaarden om na te gaan voor welke medische zorg je in het betreffende land bent verzekerd. Voor kosten die niet worden vergoed vanuit het basispakket, kunt je mogelijk een aanvullende verzekering bij je zorgverzekeraar afsluiten.

Indien er geen medische noodzaak is voor het vervoer, dan wordt er geen vergoeding verstrekt vanuit het basispakket. Hiervoor kun je een reisverzekering afsluiten die deze kosten mogelijk wel vergoed.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding medisch noodzakelijk ziekenvervoer 2019 scoort gemiddeld: 4 4,8 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.