Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding oefentherapie mensendieck / cesar vanaf 18 jaar 2019

Oefentherapie Mensendieck-Cesar is een paramedische behandelmethode. De therapeut is gespecialiseerd in het behandelen van klachten ten gevolge van houdings- en/of bewegingsafwijkingen. Klachten kunnen bijvoorbeeld ontstaan door belastende bewegingen of een onjuiste houding. De patiënt moet zich bewust worden waardoor de klachten ontstaan. De therapeut geeft adviezen voor houding en beweging van de patiënt. Tevens worden er tijdens een behandeling oefeningen aangeleerd die gericht zijn op een betere houding. Elke patiënt krijgt een persoonlijk behandelplan. De oefentherapeut behandelt o.a. de volgende klachten: enkels, knieën, heupen, rug- en schouderklachten. Dit zijn maar enkele voorbeelden. Informeer bij de therapeut of huisarts of je klacht ook kan worden behandeld d.m.v. deze oefentherapie.

Vergoeding

Je hebt recht op een vergoeding vanuit de basisverzekering van je zorgverzekering vanaf de 21e behandeling als je een chronische aandoening hebt. Er moet aan bepaalde voorwaarden worden voldaan om voor deze vergoeding in aanmerking te komen. De eerste 20 behandelingen kunnen mogelijk worden vergoed uit een aanvullende verzekering, mits je deze hebt afgesloten bij je zorgverzekeraar. Raadpleeg de polisvoorwaarden om vast te stellen aan welke voorwaarden je moet voldoen om voor een vergoeding in aanmerking te komen. Als je een vergoeding ontvangt vanuit de aanvullende verzekering geldt er geen eigen risico, dit geldt wel voor een vergoeding vanuit het basispakket van je zorgverzekering. Voor sommige chronische aandoeningen bestaat een maximum behandeltermijn. Dit staat op de chronische lijst van de betreffende zorgverzekeraar. 

 

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding oefentherapie mensendieck / cesar vanaf 18 jaar 2019 scoort gemiddeld: 2 5 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.