Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding prothesen voor schouder, arm, hand, vinger, been of voet 2019

Prothesen voor schouder, arm, hand, vinger, been of voet

De aanleiding dat iemand een prothese nodig heeft voor een bepaald lichaamsdeel kan veroorzaakt zijn door een bepaalde ziekte of door een aangeboren afwijking. Het komt ook voor dat mensen na een ongeval een lichaamsdeel verliezen en daardoor een prothese voor dit lichaamsdeel krijgen. Aanleiding voor een schouderprothese kan bijvoorbeeld artrose of reuma zijn. Een schouderprothese zorgt er voor dat men de schouder weer zonder pijn kan bewegen. Een gedeelte van de arm of de gehele arm kan worden vervangen door een armprothese. Een prothese heeft niet alleen een cosmetische functie maar ook vaak een functionele. Een handprothese kan bijvoorbeeld een rotatiemogelijkheid of grijpfunctie hebben. Een prothese verhoogt het levenscomfort van de mens.

Vergoeding prothesen voor schouder, arm, hand, vinger, been of voet

Er geldt geen eigen bijdrage voor een prothese. Het eigen risico geldt wel (vanaf 18 jaar). Er wordt voor een prothese een vergoeding verstrekt vanuit de basisverzekering van je zorgverzekering. In de polisvoorwaarden wordt vermeld onder welke voorwaarden je in aanmerking komt voor een vergoeding.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding prothesen voor schouder, arm, hand, vinger, been of voet 2019 scoort gemiddeld: 4 2,3 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.