Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding sensormatje (nannycare) 2019

Wanneer gebruik je een sensormatje? 

Als ouder ben je van nature bezorgd of alles goed gaat met je kindje. Een van de voornaamste angsten is dat je kindje zal stoppen met ademhalen. Dit kan verscheidene redenen tot oorzaak hebben. Het kan zijn dat je kindje zich omdraait en met het gezichtje zo terecht komt, dat het geen adem meer kan halen. Soms gebeurt het dat kinderen spontaan stoppen met ademhalen en hier geen aantoonbare reden voor is, dit wordt ook wel wiegendood genoemd. Om je als ouder te ondersteunen en geruststelling te bieden, zijn er babysensormatjes ontwikkeld.

Wat is een babysensormatje?

Een baby sensormatje is een zeer gevoelige plaat, welke onder het matras van je kindje wordt geplaatst. Het matras mag een maximale dikte van 15 cm hebben. Het babysensormatje neemt ademhaling en lichaamsbewegingen van je kindje waar en zal na 20 seconden een waarschuwingssignaal afgeven als er een afwijkende situatie wordt gedetecteerd.

  • Het babysensormatje neemt bewegingen waar dus ook bewegingen van de ondergrond waar het matje op ligt. Het is hierdoor dus niet mogelijk om het babysensormatje te gebruiken in een schommelwieg, boot of auto.
  • Het babysensormatje is niet geschikt om in een campingbedje te gebruiken vanwege de zachte ondergrond van het bed. Dit kan echter wel worden gecorrigeerd door een harde plaat in het  campingbedje neer te leggen.
  • Soms kan het babysensormatje een zogenaamd ‘vals alarm’ geven, desondanks alles goed gaat met je kindje.

Er zijn diverse aanbieders van het sensormatje:

Angelcare

De Angelcare is te koop voor €119,99. Er zijn diverse varianten op de markt waarbij er 2 sensormatjes wordt gecombineerd met een babyfoon en waarbij de sensormatjes worden gecombineerd met videomonitor en temperatuursensor. De bedragen voor deze Angelcare sensormatten bedragen respectievelijk €179,99 en €298,99.

Babysense (Luvion)

Bestaat uit twee sensormatjes. Tot de leeftijd van 3 maanden zal één matje de meeste gevoeligheid geven. Vanaf drie maanden zal je baby meer gaan bewegen en dan zullen twee matjes het gehele matras in de detectie meenemen. De Babysense werkt tot een matrasdikte van 10 cm. De Babysense is te koop voor €119,00

Nannycare

De nannycare bestaat uit 1 sensor mat en de kosten bedragen € 129,-. Het is mogelijk een extra matje te kopen.

Tommee Tippee Closer to Nature babyfoon met video en sensormat

Is een combinatie van een sensormat met babyfoon. De Tommee Tippee sensormat is te koop voor € 129,00.

Waar is het babysensormatje te koop en kan ik een vergoeding krijgen?

Het babysensormatje wordt op diverse websites en thuiszorgwinkels aangeboden. Een aantal zorgverzekeringen geven gedeeltelijke of volledige vergoeding, afhankelijk van de soort aanvullende verzekering je hebt afgesloten. In het onderstaande overzicht kun je per zorgverzekeraar zien welke vergoeding voor een sensormatje wordt gegeven.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding sensormatje (nannycare) 2019 scoort gemiddeld: 9 2,4 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.