Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding ziekenhuisverplaatste thuiszorg 2019

Ziekenhuis verplaatste thuiszorg

Onder ziekenhuis verplaatste thuiszorg wordt die zorg verstaan die normaal in een ziekenhuis plaatsvindt, maar ook thuis kan plaatsvinden. Door deze zorgverlening kan een patiënt na een ziekenhuisopname eerder naar huis. De behandelend medisch specialist bepaalt de duur, frequentie en inhoud van de zorg. Door een transferverpleegkundige worden de gegevens (inhoud en omvang) aan een zorgaanbieder beschikbaar gesteld. Er wordt thuiszorg verleend door een professionele verpleegkundige. Enkele voorbeelden: wondverzorging, injecteren of het inbrengen van een sonde of infuus. De handelingen die de verpleegkundige verricht, vallen onder de verantwoordelijkheid van de medisch specialist. De zorgaanbieder declareert de kosten voor geleverde ziekenhuis verplaatste thuiszorg bij de zorgverzekeraar van de patiënt.                                                                        

Vergoeding ziekenhuisverplaatste thuiszorg

Er wordt een vergoeding vanuit de basisverzekering van je zorgverzekering verstrekt. Raadpleeg de polisvoorwaarden om na te gaan aan welke voorwaarden moet worden voldaan om voor vergoeding in aanmerking te komen. Voor een vergoeding vanuit de basisverzekering geldt het eigen risico.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding ziekenhuisverplaatste thuiszorg 2019 scoort gemiddeld: 2 2 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.