Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding ziekenvervoer 2019

Wanneer heb ik ziekenvervoer nodig?

Voor ziekenvervoer kunnen diverse vervoersmiddelen worden ingezet. Het vervoer kan plaatsvinden met je eigen auto, per openbaar vervoer, per ambulance, per rolstoelbus of  rolstoeltaxi, per taxi of per helikopter. Vervoer met eigen auto, openbaar vervoer of taxi is alleen mogelijk als je zittend kan worden vervoerd. Zittend ziekenvervoer is bijvoorbeeld een bezoek aan een dokter of specialist. Vervoer per ambulance valt niet onder zittend ziekenvervoer. Een ambulance wordt ingezet als een patiënt van het ene ziekenhuis naar een ander ziekenhuis moet worden gebracht. Mensen die moeten worden opgenomen in een ziekenhuis nadat zij thuis ziek zijn geworden kunnen ook worden opgehaald door een ambulance. Als een patiënt het ziekenhuis mag verlaten maar alleen liggend mag worden vervoerd, wordt hiervoor ook een ambulance ingezet. Na een ongeval op de weg worden gewonden personen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Vervoer per helikopter komt alleen voor als de plaats waar de patiënt zich bevindt niet bereikbaar is voor een ambulance of als er sprake is van een levensbedreigende situatie en de patiënt met de hoogste spoed naar een ziekenhuis moet worden vervoerd. 

Ziekenvervoer zorgverzekering vergelijken
Met de rolstoel toch gebruik maken van het openbaar vervoer

Wat is de vergoeding voor ziekenvervoer?

De kosten voor het vervoer wanneer je een aandoening hebt, waardoor je niet meer zelf kunt auto rijden of gebruik kunt maken van het openbaar vervoer kunnen flink oplopen. Per zorgverzekering zijn er verschillende regels voor een mogelijke tegemoetkoming voor de kosten. De kosten verschillen ten opzichte van de verschillende vervoersmiddelen. Om een uitgebreid overzicht te kunnen geven, zijn in deze categorie per vervoersmiddel alle informatie en vergoedingen uitgewerkt. Ook is per zorgverzekeraar in een tabel zichtbaar welke kosten er worden vergoed en op welke manier.

Als je in één van onderstaande vakken op meer informatie klikt, vind je een uitgebreide omschrijving betreffende ziekenvervoer met o.a.:

 • ambulance
 • taxi
 • helikopter
 • rolstoelbus
 • eigen vervoer
 • openbaar vervoer

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

 • 1 Helemaal niet
 • 2 Bijna niet
 • 3 Een beetje
 • 4 Grotendeels
 • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding ziekenvervoer 2019 scoort gemiddeld: 12 3,1 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.