Keuzevrijheid en eigen risico 2014

Keuzevrijheid zorgverzekering

Nog 15 dagen te gaan om uw zorgverzekering te vergelijken en te besparen op uw zorgverzekering. Vele Nederlanders gingen u al voor al moeten er nog een groot deel overstappen om het record te gaan breken die voorspelt is in de media. De verwachting is dan ook dat dit  een eindspurt gaat nemen vanaf de kerst tot 31 januari.

Keuzevrijheid

Er zijn talloze berichten naar buiten gekomen op de gevaren van de zogeheten “budgetpolis”. Waar in het begin niet veel van de Nederlandse consumenten zich daar wat van aantrok, lijken de meeste nu wakker geschud. Daar waar er eerst door 60% van de gemaakte vergelijkingen gekozen is voor keuzevrijheid, zitten we nu op 67% een significante stijging van 7%.

Eigen  risico 2014

Het eigen risico voor de zorgverzekering van 2014 bedraagt 360 euro per jaar, dit bedrag is verplicht voor een ieder die een zorgverzekering heeft. Deze regel is begonnen in 2008 om te zorgen dat de kosten voor de zorgverzekering niet snel onbetaalbaar zou worden. We zien dan ook dat 9,73% gebruik maakt van een verhoogd eigen risico van 860 euro per jaar.  De overige kiezen over het algemeen voor het eigen risico van 360 euro per jaar. Het voordeel van het verhogen van het eigen risico is ongeveer 200 euro per jaar op uw zorgpremie. Echter is het wel zo dat indien u kosten gaat maken in de zorg en dit bedrag boven de 860 euro uitkomt, u dit bedrag vaak in een keer moet betalen aan de zorgverzekeraar.

Gespreid betalen eigen risico 2014

Het is bij een aantal zorgverzekeraars mogelijk om uw eigen risico vooraf gespreid te betalen. Dit is handig indien u verwacht om kosten te maken in 2014, of als u dit als spaarpot wilt gebruiken indien u niet in een keer de 360 euro kan overdragen. Mocht u geen gebruik maken van het eigen risico dan krijgt u dit aan het einde van het jaar gewoon weer terug van uw zorgverzekeraar.

Last Updated on 10 september 2020 by Rob de Graaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.