Goede voornemens beginnen met een goede zorgverzekering!

Goede voornemens goede zorgverzekering

Ben jij van plan om het in 2017 helemaal anders te gaan doen door bijvoorbeeld de sportschool in te duiken of een (halve) marathon te gaan lopen? Hartstikke goed! Maar houd wel rekening met eventuele blessures die kunnen optreden. Zorgverzekeraars vergoeden fysiotherapiebehandelingen niet vanuit de basisverzekering, dus vergelijk goed de aanvullende verzekeringen.

 

Het plotseling beginnen met jouw nieuwe sportieve uitdaging brengt enige risico’s met zich mee. Wanneer je uit het niets vijf dagen per week de sportschool induikt, gaat wielrennen of gaat trainen voor een marathon verhoogt dit de kans op onder andere lichte blessures of ernstigere gevolgen zoals bijvoorbeeld een gebroken pols of een gescheurde pees. Wanneer dit het geval is, wordt vaak gezien dat patiënten pas bij een eerste bezoek aan een arts of ziekenhuis erachter komen dat zij niet goed verzekerd zijn. Aan de (na)behandelingen van fysiotherapie kan namelijk een behoorlijk kostenplaatje komen te hangen.

 

Niet alleen wanneer men actief een sport beoefent, maar ook als je chronisch last hebt van rugklachten of je gewrichten, kan het nuttig zijn om je goed aanvullend te verzekeren voor fysiotherapie. Omdat zorgverzekeraars in de meeste gevallen maar een maximaal aantal behandelingen per jaar vergoeden, is het verstandig de verschillende verzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Om het je wat makkelijker te maken laat ZorgverzekeringWijzer de premies van alle zorgverzekeraars in een overzicht zien. Door middel van de zoekfunctie kan van tevoren onderscheid worden gemaakt tussen fysiotherapie vanaf 18 jaar en (kinder)fysiotherapie onder 18 jaar, maar ook tussen psychosomatische, geriatrie en bekkenfysiotherapie.

Last Updated on 11 maart 2020 by Frans Kooning