Collectieve zorgverzekering blijft behouden

Collectiviteitskorting zorgverzekering

De drie grootste zorgverzekeraars houden vast aan het model van de collectieve zorgverzekeringen. De Nederlandse Zorgautoriteit heeft zich vorige maand afgevraagd of dit nog een goede opzet was omdat het prijsverschil met een normale polis met twintig procent daalde. De NZa sprak dit uit na een onderzoek over de zorgverzekeringsmarkt 2015.  Lees ook:  Minder voordeel uit collectieve zorgverzekering?

Welke collectiviteiten bij welke verzekeraar?

Er zijn tal van collectiviteiten te bedenken, vooral de collectiviteiten die via een werkgever lopen zijn vaak het meest rendabel voor de consument. Kunnen ze hier geen gebruik van maken dan is er vast nog de lokale tennisvereniging waarbij u bent aangesloten om een extra korting op de zorgpremie 2016. Juist dit laatste is waar de NZa zich nadrukkelijk over verbaasde is dat daardoor de zorgpremie wellicht voor iedereen verlaagd kan worden. Daar er nu ook al vele verzekeraars zijn die voor iedereen de premie gelijk hebben getrokken en geen collectieven meer aanbieden. De zorgverzekeraars die het blijven handhaven willen graag dit voordeel voor de consumenten blijven behouden zoals Woordvoerder Els Potma van CZ: “Als je korting geeft, wordt die gerechtvaardigd omdat we ons met bijvoorbeeld de werkgever inspannen op gebied van preventie en het tegengaan verzuim.” Volgens Potma is dit een principieel punt.

Korting op je zorgpremie?

Wil je toch gebruik maken van een zorgverzekering met korting, dat kan! Wij van ZorgverzekeringWijzer proberen de hoogste kortingen te behalen die er zijn op de markt van dit moment. Zo bieden wij kortingen op het aanvullende pakket tot wel 25%. Uiteraard kan u die niet op iedere “zorgvergelijker” terugvinden daar wij zeer scherp kunnen onderhandelen met de verzekeraars. Het is daarom ook raadzaam om uw zorgpremie van ons te vergelijken met de overige aanbieders en  u zult zien dat als u weer terug komt bij ons u toch altijd het goedkoopste uit bent voor de zorgpremie.

Voor een uitgebreid overzicht van alle collectiviteitskortingen via ZorgverzekeringWijzer leest u onze pagina: Korting zorgverzekering 2016

Bron: Skipr

Last Updated on 10 maart 2020 by Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.