Betaal jij ook teveel voor je zorgverzekering?

Volgens het meest recente onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZa) hebben Nederlanders het afgelopen jaar fors geld laten liggen.

Een van de oorzaken hiervan ligt ten gronde aan dat er op dit moment zeer veel polissen zijn die nagenoeg niets van elkaar verschillen en er teveel polissen op de markt zijn. Iets wat minister Schippers al jaren geleden heeft geprobeerd om te reduceren. Echter blijkt dat de verzekeraars nog steeds profijt hebben van de minimale verschillen van de onderlinge polissen waarbij de ene polis vaak veel verschilt in prijs van de ander.

Meer dan honderd euro kon jij besparen!

Volgens het onderzoek laat 61 procent van de ondervraagden meer dan honderd euro per jaar liggen door geen overstap te maken naar een andere zorgverzekering. De verschillen hiervoor zijn voornamelijk terug te vinden in de dekking van de polis waar men het geld laat liggen.

Welke zorgverzekeraars zijn er dan allemaal?

Op dit moment zijn er eigenlijk maar 10 verzekeraars, echter hebben deze vaak meerdere labels in het bezit en zijn er ook nog collectieven beschikbaar. Dit resulteert in het feit dat je als Nederlander kan kiezen voor meer dan 60 verschillende soorten basisverzekeringen. Alleen al met de basisverzekering is het verschil tussen de goedkoopste polis en de duurste meer dan 400 euro op jaarbasis, je leest het goed, voor exact hetzelfde pakket!

Daarnaast zien we dan nog een veelvoud aan aanvullende polissen waarbij de verschillen ook minimaal zijn maar de een net wat duurder dan de ander. Dit terwijl het vaak slechts gaat om klein percentage wat je maar meer aan vergoeding ontvangt indien je gebruik maakt van deze zorg.

Wil jij weten wat de verschillen zijn tussen de polissen? Lees dan onze veelgestelde vraag: Welke polissen zijn er?

Gaat het allemaal beter worden?

Nou, de hoop is er zeker, maar dat is er al jaren. De aanbevelingen die de Nza heeft gedaan naar de verzekeraars toe is dat er minder polissen moeten komen voor de zorgverzekering 2025. Echter zolang dit zonder voorwaarden en / of sancties blijft vrezen wij dat ook voor volgend jaar we geen drastische afname zien van deze producten.

Wil jij kijken wat jij had kunnen besparen of vanaf 12 november kan besparen op je zorgverzekering? Start dan nu met je zorgverzekering vergelijken en besteed het geld wat je overhoud aan leuke dingen ipv je zorgverzekering!

Last Updated on 13 juni 2024 by Team ZorgverzekeringWijzer

Het deskundige team van ZorgVerzekeringWijzer, staat continu voor u klaar! Van het laatste nieuws binnen de wereld van de zorgverzekeringen of je te helpen met je zorgverzekering vergelijken.

Kom je ergens niet uit of wil je iets van ons weten, mail ons gerust en wij proberen je zo snel mogelijk op weg te helpen in de jungle van de zorgverzekeringen!