Eigen risico zorgverzekering 2027 omlaag!

eigen risico 2027

Nadat we eigenlijk niet beter wisten, dat het eigen risico van de zorgverzekering 385,- euro per jaar bedraagt zien we vanaf 2027 een daling in het eigen risico. Tenminste dat is het voornemen van het nieuwe kabinet dat zich straks moet gaan vormen. Wat betekent dit voor jou en voor jouw zorgpremie in 2027? In dit artikel bespreken we de mogelijke uitkomsten van deze verlaging van het eigen risico naar 165,- euro per jaar.

Forse stijging van de zorgpremie 2027

De zorgpremie van 2027 zal een flinke sprong gaan maken is de verwachting, want het geld moet ergens vandaan komen. Het verlagen van het eigen risico brengt namelijk een forse kostenpost met zich mee, welteverstaan 4,3 miljard euro op jaarbasis. Dit moet uiteindelijk weer ergens van terug komen en dat zal zoals het er nu uitziet voornamelijk komen door een stijging van de zorgpremie 2027.

De andere mogelijkheid is dat de inkomensafhankelijke bijdrage gaat stijgen, dit is het deel dat jouw werkgever, of jijzelf als zelfstandige betaald aan de overheid. Op die manier zul je het minder snel voelen (mits je in loondienst bent).

Veranderingen eigen risico tot 2027

De regering heeft een bedrag gereserveerd van 5 miljard voor het verminderen van de zwaarte van het eigen risico van de zorgverzekering tot 2027. De verwachting is dat men deze inzet voor het verlagen van de kosten per behandeling. Volgens BNR zou dit gaan om de kosten te verlagen van 50 euro per behandeling. Dat betekent dus dat als je een behandeling moet ondergaan, je niet direct de 385,- euro aanspreekt maar maximaal 50 euro per keer betaald. De drempel naar de zorg wordt op die manier lager voor mensen die hier nu geen gebruik van maken vanwege de hoge kosten van de zorg.

We zien dat vooral pati├źnten verenigingen en chronisch zieken op social media hun vreugde delen over het verlagen van de kosten van het eigen risico van de zorverzekering. Zij pleitten dan ook al jaren voor een verlaging voor deze doelgroep die constant het eigen risico geheel kwijt raakt. Op deze wijze lijkt de regering dan die groep nu tegemoet te komen. Echter zullen de kosten dan wel weer verdeeld moeten worden over de rest van de maatschappij.

Wil jij weten wat jij straks gaat betalen voor je zorgverzekering? Start dan nu met je zorgverzekering vergelijken!

Last Updated on 16 mei 2024 by Team ZorgverzekeringWijzer

Het deskundige team van ZorgVerzekeringWijzer, staat continu voor u klaar! Van het laatste nieuws binnen de wereld van de zorgverzekeringen of je te helpen met je zorgverzekering vergelijken.

Kom je ergens niet uit of wil je iets van ons weten, mail ons gerust en wij proberen je zo snel mogelijk op weg te helpen in de jungle van de zorgverzekeringen!