Zorgpremie dubbel afgeschreven? Zo los je dat op!

zorgpremie dubbel afgeschreven

Je checkt je rekening en wat schets je verbazing? De zorgpremie is dubbel afgeschreven! Dat kan natuurlijk best even vervelend zijn zo na die dure maand! Maar geen reden tot paniek, het gebeurt namelijk vaker dat de zorgpremie door zowel de nieuwe als de oude zorgverzekeraar wordt afgeschreven.

We zien dit vaker indien men tijdens het laatste moment van het jaar is overgestapt naar een nieuwe zorgverzekeraar. Deze moeten last minute alle gegevens nog verwerken en dan kan een en ander elkaar nog wel is kruisen.

Wat te doen bij een dubbele afschrijving van je zorgverzekering?

In principe is het niet mogelijk om meer twee zorgverzekeringen af te sluiten. De oude zorgverzekeraar zal dan ook het bedrag terugboeken. Dit gebeurt meestal al een paar dagen in januari. Neem gewoon even contact op met je oude verzekeraar als dit nog niet is gebeurd en je zult zien dat het zo is opgelost.

Wil je echt niet langer wachten op je geld? Dan kun je ervoor kiezen om de betaling te laten storneren. Dit kun je regelen via je internetbankieren. Let op, kijk wel even goed of er een dubbele afboeking is geweest van zowel de nieuwe als de oude zorgverzekering. Dan weet je in ieder geval dat de overstap is gelukt. En dit voorkomt problemen met de oude zorgverzekering.

Niet overgestapt wel dubbel betaald?

Blijf je bij je oude verzekeraar en heeft deze, vanwege onduidelijke redenen, een betaling dubbel afgeschreven van je rekening? Neem dan even contact op met je verzekeraar. In sommige gevallen kan het ook nog zo zijn dat het een verrekening is van het eigen risico van het jaar ervoor. Al verschilt dat bedrag vaak wel met de hoogte van de zorgpremie. Echter als je dan een stornering uitvoert voor een betaling die wel rechtmatig zou zijn, dan kan dit problemen opleveren met je verzekeraar.

Kortom, beter voorkomen als genezen! Ook als er betaalproblemen zijn, neem gewoon direct contact met je zorgverzekeraar op want zij willen graag samen kijken wat de mogelijkheden zijn! Heb je betalingsproblemen, lees voor tips ons artikel: Wat als je de zorgverzekering niet kunt betalen.

Het deskundige team van ZorgVerzekeringWijzer, staat continu voor u klaar! Van het laatste nieuws binnen de wereld van de zorgverzekeringen of je te helpen met je zorgverzekering vergelijken.

Kom je ergens niet uit of wil je iets van ons weten, mail ons gerust en wij proberen je zo snel mogelijk op weg te helpen in de jungle van de zorgverzekeringen!