Zorgverzekeraar CZ wil miljoenen terugzien

CZ zorgpremie 2022

Zorgverzekeraar CZ wil miljoenen terugvragen van de klanten die door een “computerfout” eerdere kosten vergoed hebben gekregen. Dit zou in sommige gevallen gaan van enkele tientjes tot honderden euro’s. Hoe kon dit gebeuren en hoe kan je dit voorkomen? Wij nemen je mee met een analyse in dit artikel.

Wat is er gebeurd bij zorgverzekeraar CZ?

Allereerst kun je betwisten of het echt een fout is geweest, daar waar de klanten vaak een vergoeding kregen voor iets wat zij niet vergoed hadden moeten krijgen. Dit kwam doordat de zorgverzekeraar of eigenlijk de computer dit heeft ingevuld als zijnde ongeval. De tandartskosten bij een ongeval zit vaak namelijk bijna standaard in de aanvullende zorgverzekering. Hiermee kon het gebeuren dat de klanten dit (onterecht) terug hebben gekregen van deze zorgverzekeraar.

Doordat de klanten deze dekking hebben afgesloten in de aanvullende zorgverzekering, heeft het kunnen gebeuren dat zij de kosten terug hebben gekregen als zijnde kosten vanwege ongeval. Echter ging dit ook op voor de klanten die dit niet vanwege een ongeval hebben gedelareerd. Zij moeten nu de kosten terug betalen aan de zorgverzekeraar vanwege onterechte kosten.

Hoe gaat dit verder?

De klanten van CZ zijn inmiddels allemaal per brief geïnformeerd door de zorgverzekeraar zelf. Uiteraard kijkt de verzekeraar naar de hoogte van deze bedragen en zal het indien nodig betalingsregelingen treffen met de personen die dit niet in een keer kunnen betalen.

Hoe kun je dit voorkomen?

Eigenlijk kun je dit soort zaken niet voorkomen, fouten kunnen nog steeds gemaakt worden. Wel zou je een aanvullende verzekering af kunnen sluiten voor tandzorg. Daar waar wij recentelijk nog een artikel hebben geschreven over het nut van deze verzekeringen, zie ook: Tandarts in het basispakket. Waarin nogmaals duidelijk wordt gemaakt of het hebben van een tandartsdekking nou nut kan hebben of juist niet.

Wil je verzekerd zijn van alle kosten, dan dien je dus volgend seizoen goed je verzekering onder de loep te nemen en te starten met je zorgverzekering vergelijken. ZorgVerzekeringWijzer helpt je graag ook weer het komende seizoen met het zoeken naar de zorgverzekering die aansluit op jouw wensen!

 

Last Updated on 9 februari 2024 by Team ZorgverzekeringWijzer

Het deskundige team van ZorgVerzekeringWijzer, staat continu voor u klaar! Van het laatste nieuws binnen de wereld van de zorgverzekeringen of je te helpen met je zorgverzekering vergelijken.

Kom je ergens niet uit of wil je iets van ons weten, mail ons gerust en wij proberen je zo snel mogelijk op weg te helpen in de jungle van de zorgverzekeringen!